NFL Week in Review – 3

Door

NFL Week in Review, een nieuwe rubriek op Sport Amerika, waarin we vanuit de losse pols de afgelopen week even met jullie doornemen, en vooruitblikken op het komende NFL-weekend. Middels kleine nieuwtjes, weetjes, opinies, quotes, tweets, videos, foto’s, links en wat dies meer zij. Minimaal een keer per week (op zaterdag), maar misschien vaker, indien we er aanleiding toe zien c.q. tijd en/of zin hebben. Tips? Mailtje naar dadarch[at]gmaildotcom. Hierbij Editie 3. Go Bears.

• Wat ’n weekend, was dat, ’t afgelopen weekend. Maar liefst 107.4 miljoen Amerikanen [artikel] keken naar de NFL. Da’s grofweg eenderde van de bevolking! Voor wie het nog niet doorhad: de NFL is dezer dagen met afstand de populairste sport in de VS. Baseball komt niet eens meer in de buurt, om van basketball en (ijs)hockey maar te zwijgen.

• A propos hockey: FOX, de Chicago Bears en de rest van de NFL leenden Jim Cornelison van de Chicago Blackhawks om zondag de 9/11-herdenking op te luisteren. ’t Werd een magistraal optreden (video hieronder). En ja, dat is een Stanley Cup-ring om z’n vinger.

• Het was ook het weekeinde van de statements. Eerste gewin kattengespin enzo, ik weet ‘t, maar toch. Het optreden van de Baltimore Ravens (tegen aartsrivaal en Super Bowl-verliezer Pittsburgh Steelers) en de Chicago Bears (tegen de Atlanta Falcons, de NFC-club met ’t beste record in het afgelopen seizoen) was meer dan indrukwekkend. Samenvatting van beide duels hieronder.

Man van de Wedstrijd op Soldier Field werd linebacker Brian Urlacher, die goed was voor onder meer een magistrale interception (zweefduik a la Jan van Beveren) en een fumble recovery for touchdown, nadat Julius Peppers Matt Ryan het leven had zuurgemaakt . Het was toch al de week van Urlacher, die op dinsdag te horen kreeg dat zijn moeder [pic] op maandag plotseling was overleden. Zijn moeder was dus al dood toen hij (nog onwetend) interviews gaf aan respectievelijk Jay Glazer (maandagavond) en Michael Strahan (dinsdagochtend, zondag uit te zenden). Urlacher nam anderhalve dag vrijaf, maar stond donderdag al weer op het trainingsveld, en zal zondag tegen de New Orleans Saints gewoon spelen.

• Een Chicago Bear zal stiekem blij zal zijn geweest met het onfortuinlijke Urlacher-nieuws (waardoor zijn nieuws kon worden weggemoffeld): Brandon Meriweather. Het nieuws waarom de Patriots een maandje geleden zo makkelijk afstand van hem deden brak namelijk deze week: er zou deze zomer een verkrachting hebben plaatsgevonden [artikel] in zijn huis. ,,Een serieuze zaak, maar met mij heeft ’t niks te maken”, aldus de safety.

• En laten we nog even terugkomen op de statements van ’t voorbije weekeinde. Wat te denken van Cam Newton? 422 yards, baby! Of neem Ryan Fitzpatrick (vier TD’s!) en z’n Buffalo Bills. De Chiefs weggeblazen in Kansas City, petje af. En dan Tom Brady. Vijfhonderdtweeentwintig yards door de lucht! Of Wes Welker: een touchdown van 99.5 yards (video hieronder)! Over records gesproken: de kick van Sebastian Janikowski van de Oakland Raiders gezien? 63 yards, een evenaring van het record (video hieronder). En de prestatie van Matt Forte, die nog altijd voor een half miljoen per jaar loopt te ballen, was toch ook wel ’n visitekaartje. Her en der harken collega-running backs (Chris Johnson, Adrian Peterson) het grote geld binnen, maar het was toch maar weer Forte die met 158 de meeste yards (als RB) voor z’n rekening nam (video hieronder). Hetgeen Marshall Faulk een Pay The Man Already [artikel] ontlokte.

• Eervolle vermeldingen: Ed Reed. Matthew Stafford. Aaron Rodgers. Terrell Suggs. Drew Brees. En toch ook wel Rex Grossman. Sexy Rexy was indrukwekkend (evenals zijn Redskins) tegen de Giants, al ben ik wat betreft de Skins nog steeds niet helemaal om…

• Negatieve statements waren er natuurlijk ook. De Manning-loze Indianapolis Colts, oioioi… En de Kansas City Chiefs, ohlala. Ook niet fraai: de Pittsburgh Steelers. Zeven (!) keer de bal weggeven?! En wat leek die defensie plotseling oud! Ohja, Tony Romo… Gaf in z’n eentje de wedstrijd
tegen de Jets weg. Terwijl de Denver Broncos natuurlijk ook niet om aan te gluren waren. Maar goed, die fans verdienen ook niet beter: ze hebben daar in Colorado $10.000 dollar ingezameld om ’n paar pro-Tim Tebow billboards [foto] (dus anti-Kyle Orton) de lucht in te krijgen. Pff. Niet goed opgelet tijdens de voorbereiding, jongens? Tebow is third string, dezer dagen. Orton won de strijd met vlag en wimpel, plus nog ’n straatlengte.

• Het afgelopen weekeinde had natuurlijk ook de nodige verschuivingen [artikel] in de NFL Power Rankings tot gevolg. De Packers en Patriots blijven uiteraard vast op een en twee staan, maar de Ravens en de Bears stomen in de meeste rankings op tot respectievelijk drie (of vier) en zeven (of acht). De Chiefs staan op 22 nog verrassend hoog, maar dat zal niet lang meer duren. Vooralsnog wordt de lijst afgesloten door de Broncos, Seahawks, Bengals en Browns.

Legal news: Packers’ Charles Woodson kreeg een boete van $10.000 voor de uppercut die hij uitdeelde aan Saints’ David Thomas. Pijnlijk, maar kattendrek vergeleken bij San Francisco’s Braylon Edwards. De 49ers’ wide receiver pakt ’t groot aan, en eist liefst $14M van een restaurant [artikel] in Detroit wegens smaad. De vreetschuur zou onterecht hebben gemeld dat hij bij een vechtpartij in het etablissement was betrokken, waardoor hij een gegarandeerd contract zou zijn misgelopen.

• En ja, ik moet het maar eerlijk toegeven: misschien was ik wat te vroeg met ’t veroordelen van Roger Gooddell’s nieuwe kickoff-regel. Want tijdens de eerste week vielen er maar liefst acht returns for touchdown te bewonderen. Acht! Misschien ligt de oorzaak deels in het feit dat ze in de NFL niet meer weten wat tackelen is, maar niettemin. Acht is meer dan indrukwekkend. Qua videos (hieronder) hebben we er een drietal uitgepikt. De kickoff-return waarmee Vikings’ Percy Harvin al in de eerste seconden de Chargers op achterstand zette (103 yards!), de 89 yard punt return waarmee rookie Patrick Peterson (die een middag lang door Steve Smith werd gereduceerd tot figurant) de Cardinals de overwinning bezorgde, en de 102 yard punt return waarmee Ted Ginn Jr de zege van de 49ers bezegelde.

• En dan zijn we al weer toe aan mijn picks voor het komende weekeinde. Eerst maar even de locks. De Steelers, uiteraard, die met de Seahawks een uitgelezen kans krijgen om hun blazoen weer wat op te poetsen. En zowel Matt Stafford als Aaron Rodgers gaan met respectievelijk de Lions en Packers een field day hebben tegen de Chiefs en de Panthers. Dan de upsets: de Bears (een zeven punten-underdog bij de bookmakers!) gaan winnen in New Orleans, en we zien de Chargers zo maar de Patriots van jetje geven.

• Tot slot onze Cheerleader van de Week. Omdat ’t sportief gezien kommer en kwel is in Kansas City, hebben we gekozen voor deze Chiefs cuties. Enjoy.

 

 

Eerder in deze serie: Week 1 | Week 2

 

Ook leuk om te lezen