NFL Week in Review 20 (Mid-season Power Rankings)

Door

 

NFL Week in Review, een nieuwe rubriek op Sport Amerika, waarin we vanuit de losse pols de/het afgelopen week(end) even met jullie doornemen, en vooruitblikken op het komende NFL-weekend. Middels kleine nieuwtjes, weetjes, opinies, quotes, tweets, videos, foto’s, links en wat dies meer zij. Minimaal een keer per week (doorgaans op zaterdag), maar misschien vaker, indien we er aanleiding toe zien c.q. tijd en/of zin hebben. Tips? Mailtje naar dadarch[at]gmaildotcom. Hierbij Editie 20. Go Bears.

 

• We zitten al weer bijna halverwege het seizoen, en dus is het de hoogste tijd voor ‘n tussenbalans. Temeer daar ook het afgelopen weekeinde weer talloze vraagtekens uit de weg ruimde. We doen dit door middel van onze persoonlijke Power Rankings (we zullen dit in het vervolg van het seizoen vaker doen), gelardeerd met enkele observaties van afgelopen zondag.

 

        1. Green Bay Packers
Eerst The Pack, en dan een hele tijd niets. Grote vraag: blijven ze ongeslagen? Nog drie reele kansen om onderuit te gaan. In New York, in Detroit (Thanksgiving, Game of the Year!) en komende zondag in San Diego.
        2. Pittsburgh Steelers
De stalen diesel moest dit seizoen even op stoom komen, maar blijkt intussen nauwelijks nog te stoppen. Indrukwekkend was de wijze waarop Big Ben Roethlisberger cum suis de Patriots alle hoeken van het veld lieten zien . Zes puntjes verschil stonden er na afloop op het bord, maar die deden geenszins recht aan de Steelers-suprematie.
        3. New England Patriots
De pass defense blijft ‘n zorgenkindje, en als de opponent erin slaagt om de aanvallende angels van de ploeg te bezweren, blijft er maar weinig van de Pats over. Tom Brady kreeg zondag geen seconde de tijd, Wes Welker nog geen centimeter ruimte, en de run werd gestopt. Het resultaat was ernaar.
        4. Philadelphia Eagles
Hoe is ‘t in godsnaam mogelijk dat deze ploeg vier keer op rij heeft verloren?! En goed, na een bye is Eagles-coach Andy Reid weliswaar schier onoverwinnelijk (13-0), maar ik denk dat er meer aan de hand is: ‘t Dream Team heeft ‘t lek eindelijk boven. Zou ‘ns tijd worden ook, met zoveel kwaliteit. En Shady McCoy, wat ‘n beest!

        5. San Francisco 49ers
Langzaam maar zeker worden ze ook buiten de Bay Area serieus genomen. Logisch, want de mannen van John Harbaugh stonden nog maar een keer aan de verkeerde kant van de score. Frank Gore krijgt veel credits, en terecht, maar de ware kracht van de Niners ligt aan de andere kant van de bal. ,,De beste defense waartegen we hebben gespeeld”, zegt iedere opponent
        6. Detroit Lions
Hadden weer even ‘n zege nodig, en waar die beter op te doen dan bij Tim Tebow en z’n zwalkende Broncos. De Lions, in casu Stephen Tullock, hadden zelfs even tijd voor‘n gebbetje . ‘t Maakt de ploeg er niet populairder op, maar de Lions lijken zich prima te voelen in hun nieuwe rol van bad boys
        7. New Orleans Saints
WTF was dat in St. Louis?! Maar even als de wiedeweerga die O-line repareren!
        8. Buffalo Bills
Mike Shanahan‘s aanval nog geen puntje gunnen blijft knap, hoe je ‘t ook wendt of keert. Temeer daar die Bills-verdediging (op de pass rush na dan) bepaald geen zekerheden biedt. Bovendien blijft quarterback Zach Zalifianakis me verbazen, en niet alleen qua baard

        9. Baltimore Ravens
What’s the deal with Joe Flacco? Voor ieder seizoen wordt-ie door vele kenners bij de top 10 QBs gezet, maar ieder jaar is ‘t weer (net) niet. Indrukwekkende comeback, dat wel. Met dank aan Ray Rice (drie rushing TDs!), en met dank aan ‘t feit dat Flacco al z’n ballen globaal in de richting van Anquan Boldin (Over the hill? dacht ‘t nog effe niet) begon te gooien.
        10. New York Giants
Dat die ploeg, met aanvallend zoveel kwaliteit, in eigen huis met samengeknepen billen ‘n zege tegen de Dolphins uit ‘t vuur moet slepen, is te belachelijk voor woorden.
        11. Chicago Bears
Geloof ‘t of niet, maar de beste aanvaller van de NFL speelt in Chicago. Inderdaad, Matt Forte, op weg om dit seizoen op 2.494 yards from scrimmage te finishen. De Bears lieten deze bye week ‘n gouden kans voorbij gaan to pay Forte, om zo de rust in de kleedkamer te doen weerkeren. Nou ‘ns zien of Lovie’s cover 2 Mike Vick opnieuw in bedwang kan houden.
        12. Houston Texans
En opnieuw ‘n zege zonder Andre Johnson, knap hoor. Zou ‘t dan eindelijk, dit seizoen? Ja, het zal. Met AJ er straks weer bij, zit de AFC South in de tas.
        13. New York Jets
Hoog tijd om die grote muil van Rex Ryan ‘ns recht te doen. En waarom niet komend weekeinde, tegen divisiegenoot Buffalo. ‘t Seizoen staat op ‘t spel, alles of niks.
        14. Cincinnati Bengals
Andy Dalton: petje af. AJ Green: chapeau. Vier zeges op rij: kudos. Maar laten we niet vergeten dat die werden behaald tegen de Seahawks, de Colts, de Jax en, vooruit, de Bills. Nog even ‘n slag om de arm, derhalve. Oh, en die return van Pacman Jones gezien? Niet? Jammer dan, want voorlopig zit-ie weer in de lappenmand…
        15. Atlanta Falcons
Echt sprankelend is ‘t nog steeds niet, maar de Falcons leken voor hun bye (die bovendien werd gevierd met een Saints-nederlaag) de weg naar boven te hebben ingezet. En nu even lekker de Colts inmaken.
        16. San Diego Chargers
Dat was me even ‘n dure snap-fumble, maandagavond. Zo had je los kunnen staan in de divisie, zo ben je middle of the pack. Wordt tijd dat Phillip Rivers en Norv Turner ‘ns wat rendement halen uit alle beschikbare kwaliteit.
        17. Oakland Raiders
We staan voor ‘t Carson Palmerera – en ik heb er een hard hoofd in. Maar ik laat me graag verrassen.
        18. Kansas City Chiefs
Dankzij die snap-fumble van Rivers, doen de door (defensieve) blessures geplaagde Chiefs toch nog volop mee in de AFC West. Het zij ze gegund.
        19. Dallas Cowboys
Lang gedacht dat de Cowboys niet zo slecht waren als hun record deed vermoeden. Ben bang dat ik ‘t verkeerd had. Veel individuele kwaliteit, bar weinig homogeniteit – same old story. De nederlaag in Philly was er bovendien een met ‘n hoofdletter N. En Tony Romo: time to finally step it up, bro!
        20. Tampa Bay Buccaneers
Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst, maar die toekomst is nog even niet. Sterker nog: ‘t lijkt erop alsof Josh Freeman en z’n Bucs een stap terug hebben gedaan.
        21. Tennessee Titans
Als die Chris Johnson z’n salarisstrookje nou ‘ns begint waar te maken, wordt ‘t dit seizoen misschien nog wat.
        22. Carolina Panthers
Meedoen is nog niet ‘tzelfde als winnen. Winnen is een kunst, dat bewijst zelfs een niet te missen crunch kick. Maar wie Cam Newton (drie TDs!) heeft, heeft de toekomst. Nog even geduld.
        23. Minnesota Vikings
Hij kan veel, Adrian Peterson, maar hij kan ‘t niet alleen. Zelfs niet met behulp van Jared Allen. Maar eerlijk is eerlijk: Christian Ponder voor Donovan McNabb is al ‘n hele verbetering.
        24. Washington Redskins
Er waren voor dit seizoen kenners die de Skins voor dit seizoen tot mooie dingen in staat achtten. Die zijn inmiddels met hun neus op de feiten gedrukt: ‘t is niks en ‘t wordt niks in DC. Dit jaar in ieder geval niet meer.
        25. Jacksonville Jaguars
Knappe zege een week geleden op Baltimore, hoe lelijk ook. Maar of ‘t ook hun eigen verdienste was? Nauwelijks. En Blaine Gabbert? Nee, die heeft ‘t (nog) niet. BTW, hun prachtige rugby-play (na ‘n fumble, met een TD als beloning) gezien zondag?

        26. St. Louis Rams
Chris Long! Stephen Jackson! Dat was niet zomaar een zege op de Saints, dat was een ZEGE. Niets werd heel gelaten van Drew Brees en z’n O-line. En dat zonder Sam Bradford. Heel indrukwekkend allemaal, maar nu ‘t vervolg…
        27. Arizona Cardinals
Telkens weer een nieuwe manier verzinnen om te verliezen, is ook een kunst. En de Cards beheersen ‘t tot in de puntjes.
        28. Seattle Seahawks
Ehh…
        29. Denver Broncos
John Fox heeft laten weten ‘t Tim Tebow-experiment tegen de Raiders nog een kans te gunnen. Waarom, vraag je je af. Tebow gooit alsof-ie niet weet dat-ie eigenlijk rechtshandig is, naar receivers die hem niet begrijpen (en vice versa) terwijl-ie met z’n scrambles de sacks juist opzoekt. Of je met of zonder Tebow verliest maakt ook geen verschil, zou je zeggen, maar bespaar die jongen alsjeblieft nog zo’n vernedering. Dat verdient-ie niet (maar z’n irritant-blinde fans misschien wel).
        30. Cleveland Browns
Zie Seahawks.
        31. Miami Dophins
Achtereenvolgens levensgrote kansen op zeges op eerst de Broncos en vervolgens de Giants… Wie in dergelijke situaties geen W mee naar huis neemt, staat terecht op 0-7.
        32. Indianapolis Colts
Peyton Manning wordt met de week beter. En de ‘kenners’ die meenden dat de Colts zonder Manning heus niet zo slecht waren, horen we al weken niet meer. Nee, die Andrew Luck Sweepstakes lijken nu al beslist. Gefeliciteerd, Indy!

 

Eerder in deze serie: AFL 1 | AFL 2 | AFL 3 | AFL 4 | AFL 5 | AFL 6 | AFL 7 | AFL 8 | AFL 9 | AFL 10 | AFL 11 | AFL 12 | AFL 13 | AFL 14 | AFL 15 | AFL 16 | AFL 17 | AFL 18 | AFL 19

Ook leuk om te lezen