NFL Week in Review – 2

Door

NFL Week in Review, een nieuwe rubriek op Sport Amerika, waarin we vanuit de losse pols de afgelopen week even met jullie doornemen, en vooruitblikken op het komende NFL-weekend. Middels kleine nieuwtjes, weetjes, opinies, quotes, tweets, videos, foto’s, links en wat dies meer zij. Minimaal een keer per week (op zaterdag), maar misschien vaker, indien we er aanleiding toe zien c.q. tijd en/of zin hebben. Tips? Mailtje naar dadarch[at]gmaildotcom. Hierbij Editie 2. Go Bears.

• Beginnen we maar meteen met het nieuws van de week: de blessure van Peyton Manning. Waarschijnlijk het hele seizoen out, heet het inmiddels. ’n Schok voor velen, maar een echte verrassing kon het toch niet zijn. Ik bedoel: op het moment dat de Colts Kerry Collins vastlegden – die juist met pensioen was gegaan omdat-ie absoluut geen zin had om backup te spelen – voelde je toch al wel nattigheid [artikel].

• Het ziet er, kortom, niet best uit voor Indianapolis. Maar bekijk ’t van de bright side: ik schat de Colts-zonder-Manning in op 3-13. Met andere woorden: een nummer 1 pick in de 2012 draft lonkt. En wie staat er op die plek op de Colts te wachten? Inderdaad: Stanford’s Andrew Luck. Over een silver lining gesproken.

• Brengt ons meteen bij de quote van de week. Bijzonder grappig, en niet louter vanwege de dubbele betekenis. Hij’s afkomstig van Kerry Collins: ,,Ik ben er klaar voor om de Colts op m’n schouders te nemen.” Haha, die Kerry.

• En het is nog vroeg, ik weet ‘t, maar er gaan er volop geruchten over een voortijdig einde van de carriere van de (arguably) ‘beste quarterback van zijn tijd’. We hebben ’t hier namelijk over de ruggegraat, en over het zenuwstelsel. Geen kattendrek. En moeten we nog even Cooper Manning – de oudere broer, all state wide receiver en op weg naar Mississippi State, totdat er bij hem Spinal Stentosis werd geconstateerd – in herinnering roepen? Met Cooper Manning hoeft overigens niemand medelijden te hebben. Die werd op eigen houtje, handelend in olie- en gasaandelen [artikel], miljonair. Extraatje: de Mannings in de Simpsons .

• Meer goed nieuws [artikel] voor de Colts: mocht Manning inderdaad z’n laatste down hebben gespeeld, dan kan de club zonder problemen onder Peyton’s kersverse contract a $90M uit. Kassa!

• Onze eerste favoriete tweet van de week komt van @BMeriweather31, die werd weggestuurd bij de Pats, maar aan Lake Michigan z’n salaris zag verdubbelen: ,,Thanks to everybody that believes n me n all that hate me, But this train is headed to chi town. I love everybody n Boston n thanks again.” En nou als de wiedeweerga die drie miljoen-plus waarmaken!

• Onze tweede favoriete tweet van de week komt van @55berger. Jazeker, Lance Briggs komt eindelijk weer ‘ns positief in ’t nieuws. Briggs is boos [twitpic] dat de NFL ‘m verbiedt om tijdens ’t 911-weekeinde de door Reebok vervaardigde vaderlandslievende schoenen (en handschoenen) te dragen. Dat gaat ’n een boete opleveren, maar Briggs zit daar niet mee. “Reebok great job on these gloves and shoes… Looks like I’m getting fined this week. Lol!” En: “By far the best fine I will ever have to pay. Thanks.” De NFL kiest op vrijdag echter eieren voor z’n geld: patriottische schoenen mogen!

• Vaders hou je dochters binnen: Big Ben Roethlisberger is in ere hersteld [artikel] als Steelers-captain.

• Meer quarterback-nieuws: Rex Grossman heeft de strijd in Washington voorlopig gewonnen, en werd maar meteen gebombardeerd tot Fantasy-sleeper of the week [artikel]. Gefeliciteerd. En in Oakland heeft Tyrelle Pryor toch maar besloten in beroep te gaan [artikel] tegen z’n schorsing van vijf wedstrijden. Waarom ook niet? Niet geschoten is altijd mis, nietwaar?

• Onze comeback speler van de afgelopen week (Plaxico Burress, inderdaad) zorgt voor headlines: in Men’s Journal gaat hij tekeer [artikel] over z’n voormalige coach Tom Coughlin en voormalige quarterback Eli Manning. Plax vond ze maar ’n negatief stelletje: ,,Verdrietig en teleurgesteld waren ze na m’n schietincident. Maar nergens een woord van bezorgheid, terwijl ik gewoon een kogel in m’n been had zitten!”

• Onze comeback speler  van de week huist in New York, en dat is een feelgood story waar je U tegen zegt: nauwelijks terug van het overwinnen van kanker, slaagde Giants’ linebacker Mark Herzlich er met vlag en wimpel in het roster van zijn ploeg [artikel] te halen. Kudos en props, dude!

• Toeval of niet, maar ook de non-comeback speler van de week zit in de Big Apple. Het is ons aller Tiki Barber, die bijzonder teleurgesteld is dat geen van de 32 NFL-franchises hem een rentree gunde. Maar Barber heeft ook goed nieuws: hij verloofde zich met Traci Lynn Johnson, die in Maxim een boekje open deed over hun relatie [artikel+foto]. In kort bestek: Tiki kan zuipen als de beste, en houdt ervan om, als-ie kachel is, naakt door ’t huis te paraderen. ,,Maar dat is okay, want daar hou ik ook van!”, aldus Johnson.

• ’t Zit die Cedric Benson ook niet mee: net terug bij de Bengals na een weekje water en brood, wordt-ie weer aangeklaagd omdat z’n hond een vrouw in de borst zou hebben gebeten [artikel]. ’t Mens wil $30K van ‘m.

• Reis naar Londen winnen om de Bears tegen de Bucs te zien spelen? Even meedoen met de raffle van @jaycutler6. $2 per lot.

• Maar goed, ’t beste ‘nieuws’ van deze week is natuurlijk het feit dat de bal weer rolt. Of, in ’t geval van de Packers en de Saints: vliegt. Wat ’n wedstrijd , niet? Wat ’n quarterbacks, en wat ’n indrukwekkende rookies! Mark Ingram en Randall Cobb, Heisman Trophy meets Lombardi Trophy! De kijkcijfers [artikel] mochten er trouwens ook zijn: het was de op een na best bekeken opener ooit. Slechts Saints-Vikings van vorig jaar was nog iets populairder.

• Meest opvallende in de Packers-Saints game: maar liefst twee returns for touchdown, ondanks Roger Gooddell’s belachelijke nieuwe kickoff-regel. De punt return van Darren Sproles mocht er al zijn , maar de kickoff return van Randall Cobb sloeg, vooral vanwege ’t feit hoe-ie op de been bleef, natuurlijk alles . Shame though dat z’n mede-Packers ‘m z’n eerste Lambeau Leap niet gunden…

• Enige smetje op de wedstrijd: de uppercut die Charles Woodson uitdeelde aan David Thomas. Woodson ontsnapte aan uitsluiting, maar dat gaat ’n fikse boete opleveren…

• Tijd om met de billen bloot te gaan – onze picks van het weekeinde. Onze locks: de Texans denderen natuurlijk over de Manning-loze Colts heen, geen twijfel mogelijk. En nu Sam Cassell last heeft van z’n ribben, kunnen we gaan zien hoe Chiefs’ Jamaal Charles de slechtste run-defense van de league (die van de Bills, dus) sloopt. Dan onze upsets: als perenplukker Chad Henne de lijn van z’n voorseizoen doortrekt, zou zijn Dolphins zo maar eens de huizenhoge favoriet Patriots een valse start kunnen bezorgen. En we zien de Bears nipt de Falcons voorblijven.

• Tot slot de chearleader van de week. Sorry Cheeseheads, maar Packers-cheerleaders zijn niet ons kopje thee. Derhalve is de keuse gevallen op deze Dolphins-deerne uit ’t voorseizoen. Deal with it.

 

 

 

 

Ook leuk om te lezen