NFL Week in Review – 12 (Meriweather moet oprotten)

Door

 

NFL Week in Review, een nieuwe rubriek op Sport Amerika, waarin we vanuit de losse pols de afgelopen week even met jullie doornemen, en vooruitblikken op het komende NFL-weekend. Middels kleine nieuwtjes, weetjes, opinies, quotes, tweets, videos, foto’s, links en wat dies meer zij. Minimaal een keer per week (op zaterdag), maar misschien vaker, indien we er aanleiding toe zien c.q. tijd en/of zin hebben. Tips? Mailtje naar dadarch[at]gmaildotcom. Hierbij Editie 12. Go Bears suck.

• Toen de Chicago Bears kort voor het begin van het reguliere seizoen Brandon Meriweather vastlegden, sprong menigeen een gat in de lucht. Wow, Meriweather, Patriots’ #1 draft pick van ’n paar jaar geleden en tweevoudig Pro Bowler? Da’s ’n mannetjesputter die onze secondary meer dan goed kan gebruiken.

Goed, tal van Bears-fans, ikzelf incluis, vermoedden een catch, maar dit buitenkansje leek toch te mooi om waar te zijn. Toch hadden we nog even wat kritischer moeten zijn. Want Bill Belichick, de man die zelden een fout maakt wanneer het gaat om personeelsbeleid, die zo maar een #1 draft pick en tweevoudig Pro Bowler laat lopen? Daar moet meer achter zitten.

Inmiddels weet Chicago wat dat is. In kort bestek: Brandon Meriweather is oncoachbaar, heeft totaal geen kaas gegeten van verdedigen in de zone, begrijpt geen hout van de cover 2, neemt onverantwoorde risico’s (en geeft daardoor regelmatig big plays weg), verkiest een kill shot boven een perfect uitgevoerde tackle (kan de man eigenlijk wel tackelen?), en is (letterlijk) een gevaar voor zichzelf en z’n tegenstanders.

Afgelopen maandag, in en tegen Detroit, werd een nieuw dieptepunt
bereikt: zo was hij, samen met Chris Harris, schuldig aan de eerste touchdown van de Lions (Calvin Johnson), door voor de zoveelste maal te zondigen tegen de cover 2. En alsof het allemaal nog niet erg genoeg was deelde hij, evenals een week eerder tegenover Panthers’ Steve Smith , opnieuw een levensgevaarlijk helmet-to-helmet hit uit – aan Nate Burleson .
 

 
De NFL lijkt het inmiddels met hem te hebben gehad, en verraste hem deze week met een boete van $25,000 voor de hit op Burleson – nadat de hit op Smith hem een week eerder al $20,000 had gekost. Ook voor Bears-coach Lovie Smith lijkt de maat bijna vol, want voor Sunday Night Football tegen de Minnesota Vikings verloor Meriweather (evenals trouwens Chris Harris) zijn basisplaats. Prima, maar wat mij betreft gaat die maatregel nog niet ver genoeg. Oprotten met deze gozer, jaarsalaris van $3.4M of niet. Even door de zure appel heenbijten, voor-ie zichzelf of een argeloze tegenstander levenslang ongelukkig beukt.

 

Eerder in deze serie: AFL 1 | AFL 2 | AFL 3 | AFL 4 | AFL 5 | AFL 6 | AFL 7 | AFL 8 | AFL 9 | AFL 10 | AFL 11

 

 

Ook leuk om te lezen