NFL Update: Winston naar NFL in ’15, tumult in Chicago

Door

Notre Dame v Florida State

Het nieuws komt niet als een erg grote verrassing, maar volgens Jason La Canfora van CBS Sports is het inmiddels een zekerheid dat Jameis Winston volgend jaar in de NFL uit gaat komen. De Heisman-winnaar van vorig jaar is de afgelopen anderhalf jaar vaak in de problemen gekomen, en op dit moment loopt er nog een nieuw onderzoek naar een verkrachtingszaak uit 2012.

Daarnaast wordt er ook onderzocht of Winston, net als Georgia-runningback Todd Gurley, geld heeft verdient aan het verkopen van zijn handtekeningen. Door al deze problemen zouden veel teams in de NFL momenteel al hevig aan het discussiëren zijn of zij Winston hierdoor wel überhaupt op hun draft board willen hebben.

Voor Winston zelf zou de beslissing meer dan logisch zijn. Hij won vorig jaar immers al een Heisman Trophy plus een nationaal kampioenschap, en een derde jaar bij Florida State zou de kans op mogelijke incidenten alleen maar kunnen vergroten waardoor hij mogelijk nog meer geld misloopt wanneer hij richting de NFL zal gaan.

Tumult in Chicago
Het loopt momenteel niet lekker bij de Chicago Bears, de ploeg verloor met 14-27 in eigen huis van de Miami Dolphins waardoor de ploeg nu een 3-4 record heeft. Na afloop vielen er harde woorden in de kleedkamer die tot ver daarbuiten waren te horen voor de journalisten:

Daarnaast zou een bron binnen de Bears-organisatie tegen ESPN hebben verklaart dat er momenteel een paar egoïstische rotte appels in de selectie zitten waar het team geen baat bij heeft. Het is te hopen voor de Bears dat zij hun zaken snel weer op orde krijgen, want in de zware NFC kan de ploeg zich niet veel nederlagen meer veroorloven.

Blessureproblemen in Buffalo backfield
De Buffalo Bills staan vaak bekend om hun sterke backfield-tandem met C.J. Spiller en Fred Jackson. Gisteren verloren de Bills echter beide runningbacks tijdens hun 17-16 overwinning op de Minnesota Vikings.

Spiller verliet de wedstrijd met, naar alle waarschijnlijkheid, een gebroken sleutelbeen waardoor zijn seizoen nu al voorbij lijkt. Fred Jackson’s blessure leek op het eerste oog minder ernstig: hij kampt met liesproblemen maar zal naar verluidt binnen nu en drie weken terug kunnen zijn.

Vandaag moet onderzoek meer duidelijkheid geven over de blessures van Spiller en Jackson, maar voorlopig lijkt het erop dat Antony Dixon en Bryce Brown aankomende week de runningback-positie in gaan vullen voor de Buffalo Bills.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen