NFL Update: Wes Welker denkt niet aan pensioen

Door

Wes Welker Concussion
Wes Welker is nog niet bezig met het einde van zijn loopbaan. De wide receiver gaf in een interview met de Denver Post aan dat hij al weer druk bezig is in vorm te komen voor het komende seizoen. “Het woord pensioen is nooit uit mijn mond gekomen.”

Welker beleefde een minder seizoen en mensen in de omgeving van de wide receiver zeiden dat Welker er over dacht om te stoppen, mede uit angst voor de schadelijke gevolgen van de hersenschuddingen die hij op heeft gelopen tijdens wedstrijden. Vorig seizoen raakte hij twee keer in drie weken geblesseerd en in de oefenwedstrijden van dit seizoen liep Welker een nieuwe hersenschudding op. Nu geeft Welker echter aan dat hij niet van plan is nu al te stoppen en dat hij hard op zoek gaat naar een nieuwe ploeg. Zijn contract met de Denver Broncos is namelijk afgelopen, waardoor Welker een free agent is.

Nate Allen aangehouden voor onzedelijk gedrag
Nate Allen heeft gisteren korte tijd vastgezeten op het politiebureau van Fort Meyers. De safety van de Philadelphia Eagles werd ’s middags aangehouden op verdenking van onzedelijk gedrag. Na enkele uren werd Allen weer vrijgelaten wegens gebrek aan bewijs en de speler van de Eagles zal waarschijnlijk niet verder vervolgd worden.

Allen had in de stad in Florida gegeten en werd op weg naar huis aangehouden door een politieagent. Een 16-jarig meisje had aangifte gedaan tegen de 27-jarige safety vanwege onzedelijk gedrag. De Eagle moest mee naar het politiebureau. Hier bleek het slachtoffer zo vaak haar verhaal te wijzigen dat de aangifte ongeloofwaardig werd. Voor de politie was er zo te weinig bewijs en de free agent mocht het bureau al snel weer verlaten.

Brandon Bostick weg bij de Packers
De dramatisch verloren wedstrijd van de Green Bay Packers tegen de Seattle Seahawks heeft een nieuw slachtoffer gekregen. Brandon Bostick is door de ploeg uit Wisconsin weggestuurd en zal op zoek moeten naar een nieuwe club. Bostick liet de onside kick van de Seattle door zijn vingers glippen waardoor de Seahawks de kans kregen de wedstrijd toch nog naar zich toe te trekken.

De nederlaag kwam hard aan bij de Packers, die verschillende wijzigingen hebben doorgevoerd na de wedstrijd. Special teams coach Shawn Slocum werd ontslagen en coach Mike McCarthy heeft besloten niet langer de playcalling te doen voor de Packers.

De Packers hadden tegen de Seahawks een ruime voorsprong tot Seattle in de slotfase een touchdown scoorde en een onside kick nodig had om nog een kans te krijgen. Het enige wat de Packers moesten doen is zorgen dat ze de bal vingen. De rol van Bostick was om de Seahawks te blokkeren zodat Jordy Nelson de onside kick kon vangen. Bostick besloot tijdens de play echter zelf voor de bal te gaan, maar kreeg deze niet onder controle. Seattle kon de bal hierdoor oprapen en uiteindelijk in de verlenging de wedstrijd winnen. Bostick gaf na afloop zijn fout toe en beloofde de fans van de Packers beterschap komend seizoen, maar die kans krijgt hij dus niet. Bostick maakte zelf zijn vertrek bekend via twitter.

Bostick stond nog een jaar onder contract in Green Bay voor het minimumsalaris van 585.000 dollar.

Baldwin betuigt spijt voor touchdown dansje
Doug Baldwin heeft zijn excuses aangeboden voor de manier waarop hij zijn touchdown vierde in de afgelopen Super Bowl. Tijdens de wedstrijd kreeg Baldwin hiervoor een straf van 15-yards en na afloop beboette de NFL de wide receiver ook nog eens voor ruim 11.000 dollar.

I do regret the fact that it cost my team 15 yards, and to the fans, ultimately I apologize to anybody I offended in any way.

Baldwin scoorde in het derde kwart een touchdown en maakte na afloop een dansje waarbij het leek alsof hij op een toilet zat. In het radiointerview gaf de wide receiver toe dat het dansje gericht was op Darrelle Revis, de cornerback van de Patriots. Baldwin was naar eigen zeggen gefrustreerd dat hij in de Super Bowl zo weinig de kans kreeg zich te meten met een van de beste spelers in de league.

Ook leuk om te lezen