NFL Update: Wade Phillips nieuwe DC bij Broncos

Door

Denver Broncos v Houston Texans

De coaching staff voor het nieuwe seizoen is voor de Denver Broncos zo goed als rond. De organisatie maakte bekend dat Wade Phillips de nieuwe  defensive coordinator is. Het afgelopen seizoen was Phillips niet actief binnen de NFL. in het verleden was hij onder meer de head coach van de Denver Broncos, Buffalo Bills en de Dallas Cowboys. In 2013 was hij actief als defensive coordinator bij de Houston Texans en nam op interim basis ook de honeurs van head coach waar.

Op het vlak van de defense wordt Phillips als een genie gezien. Hij was in die rol bij vele NFL teams actief en heeft ruim veertig jaar ervaring. Tussen 1989-92 stond hij ook al als defensive coordinator lang de lijn bij de Broncos. Als head coach wist hij nooit belangrijke successen te boeken. Zijn beste record zette hij neer tijdens zijn periode bij de Cowboys, waarin hij de The Boys naar een 13-3 seizoen wist te leiden.

Phillips was niet de eerste keuze. Aanvankelijk kozen de Broncos voor Vance Joseph, de defensive assistant van de Cincinnati Bengals, maar die hielden Joseph aan zijn contract.

Ander coaching nieuws

  • De San Francisco 49ers kiezen naar alle waarschijnlijk voor Geep Chryst als hun nieuwe offensive coordinator. De nieuw aangestelde head coach Jim Tomsula heeft geen offensieve ervaring en kan dus alle hulp en inzichten op dat vlak gebruiken. Ook voor Chryst is het een flinke stap; de afgelopen vier jaar was hij quarterback coach bij de 49ers. Onder Jim Harbaugh speelde hij een belangrijke offensieve rol en had vooral een belangrijk aandeel in de red-zone attack. Colin Kaepernick kende niet zijn beste seizoen en samen met Chryst mag hij gaan uitdokteren hoe de offense voor komend seizoen vorm gegeven moet worden.

Manziel kan Cleveland Browns in de Super Bowl brengen

Cleveland Browns v Carolina Panthers

Eén van de grooste teleurstellingen dit seizoen is Johnny ‘Football’ Manziel. De eerste freshman die de Heisman Trophy won, werd door vele gezien als de verlosser van de Cleveland Browns. Maar tot grote hoogten wist de quarterback niet te stijgen. Desondanks zijn er nog altijd believers die denken dat Manziel wel die verlosser is.

Cornerback Joe Haden is van mening dat Manziel nog altijd de lange termijn quarterback voor zijn team is en dat Johnny zelf inziet waar hij aan moet werken om succesvol te zijn. Eén van die dingen is discipline. Het kwam zelfs zo ver dat Browns gedelegeerden hem thuis kwamen ophalen, toen hij niet was komen opdagen voor een behandeling aan zijn hamstring. Daar vonden beveiligers van het complex waarin hij woont, hem laveloos en dronken aan.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen