NFL Update: Vierde operatie Gronk, Ochocinco ‘wanted man’

Door

Indianapolis Colts v New England Patriots
Patriots tight end Rob Gronkowski gaat volgende week voor de vierde keer onder het mes. De doktoren gaan onderzoeken of de infectie in de onderarm van Gronkowski weggetrokken is.

In de afgelopen weken kampte de speler met een infectie rond de in zijn onderarm geplaatste stalen plaat. Als de infectie inderdaad verdwenen is, zal de stalen plaat vervangen worden door een nieuwe.

Trainingskamp
Gronkowski brak zijn arm in een wedstrijd tegen de Colts op 18 november vorig jaar. Vijf weken later stond hij weer op het veld om vervolgens in de play-offwedstrijd tegen Houston zijn arm weer te breken. Als alles goed gaat hebben de Patriots goede hoop dat Gronkowski zich op tijd kan melden voor het trainingskamp. Mocht de infectie niet verdwenen zijn, zal een vijfde operatie noodzakelijk zijn.

Johnson
Voormalig Bengals en Patriots wide receiver Chad Johnson -voorheen ook bekend als Chad Ochocinco- wordt gezocht door de politie. Er is een arrestatiebevel uitgevaardigd door de officier van justitie in Zuid Florida. Johnson heeft zich niet bij zijn reclasseringsambtenaar gemeld. Johnson kreeg één jaar proeftijd nadat hij zijn vrouw een kopstoot had gegeven. De twee maakten ruzie nadat mevrouw Johnson een kassabon voor een pakje condooms had gevonden.

Arrestatie
Johnson is overigens niet de enige voormalig NFL receiver die in de problemen zit met de politie. Ook Titus Young, ooit talentvol receiver bij de Lions, zit in de nesten. Young is opgepakt voor inbraak maar zegt zelf onschuldig te zijn. Zijn zaak komt op 24 mei voor de rechter.

Kluwe
Een van de meest uitgesproken spelers in de NFL heeft een nieuw team gevonden. Punter Chris Kluwe, die onlangs door de Minnesota Vikings aan de kant werd gezet, heeft een contract getekend bij de Oakland Raiders. Kluwe steekt zijn mening over zaken die hij belangrijk vindt niet onder stoelen of banken. Zo is hij een uitgesproken voorstander van het homohuwelijk, iets wat in de NFL ‘not done’ is.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen