NFL Update: Vikings schorsen omstreden coach Priefer

Door

New Orleans Saints v Minnesota Vikings

De Minnesota Vikings hebben special teams coach Mike Priefer voor drie wedstrijden geschorst naar aanleiding van zijn homofobe uitspraken. Uit het interne onderzoek dat de Minnesota Vikings instelden na uitspraken van ex-punter Chris Kluwe, bleek dat Priefer beledigende en gevoelige opmerkingen aan het adres van Kluwe heeft gemaakt. Een samenvatting van het onderzoek vind je hier.

‘’Ik ben veel mensen een excuses schuldig: de Wilf-familie (eigenaars van de Vikings), de Minnesota Vikings en de fans, de LHBT-gemeenschap, Chris Kluwe en iedereen die ik met mijn opmerkingen heb geraakt’’, zei Priefer in een verklaring. ‘’Ik voel me erg schuldig, maar ik ben bereid om hier van te leren en ook anderen hier op te wijzen.’’

De schorsing geldt voor het komende seizoen, maar de straf kan nog teruglopen tot twee wedstrijden. Dan moet Priefer wel individuele bijeenkomsten bijwonen om zijn les te leren.

Ondertussen ging Chris Kluwe, de ‘aanstichter‘ van dit alles, los op Twitter. Een kleine samenvatting:

Overige headlines:

  • Aldon Smith, linebacker van de San Francisco 49ers, moet de bak in. Smith moet twaalf dagen brommen na verboden wapenbezit en twee keer rijden onder invloed. Daarnaast krijgt hij een proeftijd van drie jaar waarin hij geen wapens mag bezitten, een boete van tweeduizend dollar en een taakstraf van 235 uur.
  • Alex Smith wil dolgraag verder bij de Kansas City Chiefs. ”Ik hou van Kansas City, de coaches en de spelers. Maar als je over zo’n contract praat, dan wil je dat het goed geregeld wordt.” In mei zei coach Andy Reid dat hij er zeker van was dat Smith langer verbonden zou zijn bij de Chiefs, maar de twee partijen zijn er vooralsnog niet uitgekomen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen