NFL Update: Vikings akkoord met hun first round picks

Door

2014 NFL Draft

Teddy Bridgewater, de nieuwe jonge quarterback van de Minnesota Vikings, tekende vandaag zijn eerste contract in de NFL, aldus het Twitteraccount van de club. De quarterback was de tweede keuze van de Vikings, na Anthony Barr, en werd als 32e gekozen in de eerste ronde.

De Vikings laten er geen gras over groeien. Vandaag kwam de club namelijk tot een akkoord met haar beide first round picks van de afgelopen NFL Draft. Het contract voor Bridgewater volgde heel kort na het tekenen van een contract met linebacker Anthony Barr. Barr tekende een vierjarig contract, waarbij hij gegarandeerd 12,75 miljoen dollar zou gaan verdienen. Details over het contract van Bridgewater zijn nog niet bekend. 

Ondertussen stijgen de verwachtingen over Bridgewater, die volgens coach Mike Zimmer de concurrentie zal aangaan met Matt Cassel voor de positie van starting quarterback komend seizoen. Het verleden leert ons bovendien dat Bridgewater een grote kans maakt dit duel te winnen. De laatste twee seizoenen wonnen alle zes quarterbacks die in de eerste ronde gekozen werden het pleit en startten in week 1.

Johnny Football en Hoyer gaan concurrentie aan

De nieuwbakken coach van de Cleveland Browns, Mike Pettine, verwacht een leuk gevecht tussen zijn twee quarterbacks Johnny Manziel en Brian Hoyer voor de starterspositie komend seizoen. “Manziel en Hoyer vechten om een job en zijn competitief. Ze gaan het niet gezellig maken en dat is hoe ik mijn quarterbacks wil”, aldus Pettine

Pettine bevestigde nog wel de berichten die vorige week gelanceerd werden. “Hoyer is de starter wanneer we aan de trainingen beginnen en het zal aan anderen zijn om die job af te nemen.” Die ‘anderen’, is in de eerste plaats natuurlijk Johnny Manziel. Over hem wou Pettine nog het volgende kwijt: “Hij zei de juiste dingen. Hij wist dat hij een stapje terug moest nemen en zijn ego even opzij moest zetten. Hij moet als het ware zijn bijnaam opnieuw verdienen.”

Tot slot hoopt Pettine dat de ‘Johnny Football gekte’ ondertussen wat getemperd wordt. Eerder maakte hij namelijk al een gelijkaardig circus mee bij de New York Jets, toen Tim Tebow werd gehaald.

Korte berichten

Er liggen al langer plannen op tafel om de NFL play-offs uit te breiden met twee extra teams per Conference. Jerry Jones, eigenaar van de Dallas Cowboys, zal binnenkort alleszins ‘pro’ stemmen wanneer die uitbreiding ter sprake zal komen op de aankomende eigenaarsmeeting. “Het zou een goede zaak zijn voor mijn jongens”, aldus Jones. De geschiedenis geeft de man echter ongelijk: zelfs al werden de play-offs uitgebreid, dan nog zouden Jones’ ‘jongens’ er niet bijgeweest zijn de afgelopen vier jaar.

De Tennessee Titans zijn tot een akkoord gekomen met quarterback Zach Mettenberger, hun keuze in de zesde ronde van de afgelopen NFL Draft. Het gaat om een vierjarig contract met een bonus van 125,000 dollar voor de 178e pick die tot vorig seizoen uitkwam voor LSU. Mettenberger revalideert momenteel nog van een zware kruisbandblessure en verwacht wordt dat de Titans hem de tijd gunnen, waardoor Jake Locker nog een kans krijgt aan het begin van komend seizoen.

Ook voor Chicago Bears-fans viel vandaag goed nieuws te rapen. Het team wist namelijk wide receiver Brandon Marshall langer aan zich te binden. De Pro Bowler tekende een contractverlenging voor drie jaar en zo’n dertig miljoen dollar. Volgens Ian Rapoport van NFL Network gaat het om een contract tot 2017, waarbij Marshall 23 miljoen dollar gegarandeerd krijgt. Marshall liet ondertussen weten dat hij één miljoen dollar schenkt aan voorlichting voor geestelijke gezondheid.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen