NFL Update: Vet contract voor Justin Houston

Door

Seattle Seahawks v Kansas City Chiefs
De Kansas City Chiefs hebben Justin Houston een nieuw contract gegeven. De linebacker gaat als alles meezit de komende zes jaar 101 miljoen dollar verdienen. Houston is verzekerd van meer dan de helft van dit geld, want 52,5 miljoen dollar in het contract is gegarandeerd.

Het contract van Houston is het grootste in de geschiedenis van de Chiefs en nog nooit kreeg een linebacker een dergelijk contract. De Chiefs hebben de bedragen nog niet bevestigd, maar bronnen rond het team gaan er van uit dat het contract inderdaad voor meer dan 100 miljoen dollar is.

Houston had afgelopen seizoen de meeste sacks in de NFL, namelijk 22. Hij kwam een halve sack van het recordaantal sacks in de geschiedenis van de league. Op basis van het gegarandeerde gedeelte van het contract is Houston nu een van de best betaalde verdedigers ooit. Alleen Ndamukong Suh is verzekerd van meer geld als verdediger.

De Chiefs en Houston leken lang ver verwijderd van een nieuw contract en de Chiefs betitelden Houston als een franchise-speler, waardoor ze verplicht waren hem minimaal 13,2 miljoen dollar moesten betalen voor komend jaar. Beide partijen hadden tot 22.00 uur Nederlandse tijd om een langer contract overeen te komen en dat is nu gelukt, waardoor Houston ook de komende seizoenen in Kansas City te bewonderen is.

Titans houden vast aan clausule Mariota
Trainingskamp begint over twee weken en Marcus Mariota heeft nog geen contract getekend bij de Tennessee Titans. Beide partijen zijn het niet eens over een clausule in het contract van de quarterback. De zogenaamde ‘offset language’ zorgt er voor dat Mariota mocht hij door de club aan de kant gezet wordt geen extra geld kan verdienen bij een andere club. Mariota zou dat salaris dan terug moeten betalen aan de Titans.

CEO Steve Underwood zegt dat de Titans vast zullen houden aan de clausule. De club heeft dat in het verleden altijd gedaan en ziet geen reden om voor hun nieuwe rookie een uitzondering te maken.

“We’ve always had offset language in our player contracts. It’s nothing new. I think it is important where a high first-round draft pick is concerned, because it’s the precedent. So keeping the offset in place is something we want to be able to do going forward. And the minute you back away from the contract principle then you no longer are able to assert it going forward.”

Underwood gaat er vanuit dat het contract voor de start van het trainingskamp op 31 juli geregeld is, maar de Titans gaven al eerder aan dat het geen probleem zou zijn als Mariota de eerste dagen van het trainingskamp zou missen. Buiten de offset language zijn de partijen er uit en een overeenkomst kan in dit geval dus snel worden bereikt.

Vakbond naar rechter bij schorsing Brady
New England Patriots v Minnesota Vikings
De uitspraak in het hoger beroep van Tom Brady wordt in de komende dagen verwacht, maar de spelersvakbond heeft al laten weten naar de rechtbank te stappen als de quarterback van de New England Patriots geschorst blijft. Bij alleen een boete weet Brady nog niet wat hij gaat doen.

Volgens bronnen zal het verweer van de spelersvakbond voor de rechter zich richten op de volgende punten:

* De regels rond het leeg laten lopen van de bal gelden alleen voor personeel van de clubs en niet voor de spelers.
* Mochten de regels ook voor spelers gelden dan was het niet duidelijk wat de straf was.
* Het op de hoogte zijn van Brady van het leeg laten lopen van de bal.
* De NFL heeft geen goede methodes om het leeg laten lopen van de bal te meten.
* Goodell had het hoger beroep niet mogen leiden.

De NFL schorste Brady in eerste instantie voor de eerste vier wedstrijden van het nieuwe seizoen, maar Brady ging tegen deze straf in beroep.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen