NFL Update: Toekomst Andre Johnson in Houston onzeker

Door

Andre Johnson

De toekomst van wide receiver Andre Johnson als Houston Texan wordt met de dag onzekerder. De 30-jarige receiver, die aan zijn dertiende seizoen zou gaan beginnen bij Houston, stuurt zelf aan op een vertrek via een trade of het laten ontbinden van zijn contract. Johnson was dit seizoen goed voor 936 yards en drie touchdowns en moest genoegen nemen met een plaats achter DeAndre Hopkins.

Het is niet zo gek dat de Texans niet meer verder willen met de veteraan, aangezien ze hem over de komende twee seizoenen nog eens twintig miljoen dollar zouden moeten geven. Maar vooral de manier waarop de onderhandelingen vanuit het Texans kamp zijn gevoerd, daar trekt ook ondergetekende zijn wenkbrauwen van op.

In een gesprek tussen Johnson en headcoach Bill O’Brien, liet O’Brien weten dat Johnson een nog kleinere rol zou gaan spelen en niet eens meer samen zou starten als number two guy naast Hopkins. Johnson lijkt zelf al klaar te zijn met de Texans, getuige deze post op zijn Instagram-pagina:

San Francisco 49ers leggen Australische rugby-ster vast

De San Francisco 49ers hebben in voorbereiding op het komende seizoen al de eerste nieuwkomer vastgelegd. Geen football speler, maar een rugbyer dit keer. De Australiër Jarryd Hayne, die van 2006 tot 2014 uitkwam voor de Parramatta Eels, is in zijn thuisland uitgegroeid tot een fenomeen, met meerdere persoonlijke awards in zijn prijzenkast.

Of dat ook het geval gaat worden bij zijn overstap naar de NFL moet nog maar blijken. Hayne zelf had al langer het plan om te switchen van rugby league naar de NFL. De voormalig rugbyer tekende een driejarig contract in Californië en zal waarschijnlijk spelen voor punt- en kick returns.

Winston op bezoek bij Tampa Bay Bucanneers

Jameis Winston, de verwachte first pick overall van de komende Draft, heeft zijn eerste gesprek met de Tampa Bay Buccaneers achter de rug. De Bucs, die de eerste pick in handen hebben, kunnen wel een quarterback gebruiken na het vertrek van Josh McCown en de onzekere situatie rondom Mike Glennon. Daarnaast is het ook geen geheim dat Bucs-coach Lovie Smith wel gecharmeerd is van de ex-Florida State quarterback.

Winston sprak gisteren met de eigenaren van de club, de Glazer-familie, die ook eigenaar zijn van voetbalclub Manchester United. Opvallend genoeg komt dit gesprek wel heel erg vroeg, aangezien het een ongeschreven regel is dat prospects en clubs pas in april met elkaar om de tafel gaan.

Winston zelf hield er in ieder geval een goed gevoel aan over. Hij meldde het volgende op de clubwebsite:

“Being able to play three years in Florida, I would love to stay here in this great state. I’ve just got to take advantage of this blessing. It’s not really important to me to be the first pick, but it is important to me to be picked. I believe that I have been blessed during my years at Florida State to win a national championship and just be a winning quarterback. And I believe this place — I would love to be here.”

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen