NFL Update: Johnson en Texans op ramkoers?

Door

Johnson en Texans op ramkoers

Het ziet ernaar uit dat Andre Johnson niet meer in het shirt van de Houston Texans te zien zal zijn. De wide receiver en de club steggelen momenteel over een bonus van een miljoen euro, die de speler mist doordat hij niet bij de verplichte offseason workouts aanwezig was.

Johnson stelde voor zijn bonus terug te verdienen door extra trainingen te doen, maar kreeg van de Texans nul op zijn rekest volgens NFL-insider Ian Rapoport. Dat antwoord zorgde voor woede bij de 33-jarige speler, omdat hij zijn contract driemaal vernieuwd heeft in het belang van het team, maar nu geen (financiële) bereidheid voelt van het team. Daarna zou Johnson gezegd hebben dat hij niet meer wil spelen voor de Houston Texans, maar ook een trade ziet de club niet zitten.

Op deze manier wordt de impasse tussen speler en team alleen maar zorgwekkender. Dat Johnson ontevreden is in Houston, is geen geheim. Ontevreden over het vorige seizoen, ontevreden over de aanvallende versterkingen (lees: quarterback Ryan Fitzpatrick) en ontevreden over dat de Texans ‘een team in opbouw’ zijn.

Inmiddels zitten andere NFL-teams niet stil door de geluiden uit Houston. Vier clubs hebben al interesse getoond in een trade van Johnson, maar vooralsnog houden de Texans de boot af. Het basissalaris van tien miljoen euro zou een probleem kunnen zijn voor andere teams, maar volgens Rapoport is Johnson zelf bereid om (wat) water bij de wijn te doen.

 

Ander kort nieuws:
* Vrij geruisloos is de NFL Supplemental Draft gisteren voorbij gegaan, want geen enkele speler van de (slechts) vier beschikbare speler is geselecteerd. Tijdens deze ‘reservedraft’ kunnen teams een bod (in de vorm van toekomstige draftpicks) doen op spelers die zich hebben aangemeld. Deze spelers zijn vaak te laat met het aanmelden voor de reguliere NFL Draft of zijn in (disciplinaire) problemen gekomen. De laatste speler die werd gekozen tijdens de NFL Supplemental Draft is wide receiver Josh Gordon – die waarschijnlijk een jaar geschorst wordt vanwege meerdere positieve drugtests – door de Cleveland Browns in 2012.

* Tanard Jackson is voor onbepaalde tijd geschorst door de NFL. De safety van de Washington Redskins zou (wederom) verboden middelen hebben gebruikt. De straf komt twee maanden nadat Jackson weer was toegelaten tot de league, omdat hij toen ook al geschorst was. Sterker nog, de speler heeft geen minuten op het veld gemaakt sinds 2011. Het is inmiddels de vierde schorsing van Jackson in vijf jaar.

* De spelers in de NFL hebben gesproken: quarterback Peyton Manning is de beste speler van het afgelopen seizoen. Het podium van ‘The Top 100 Players of 2014’ wordt volgemaakt door wide receiver Calvin Johnson en spelverdeler Tom Brady. Dit is de volledige top-10:

1. QB Peyton Manning (Denver Broncos)
2. WR Calvin Johnson (Detroit Lions)
3. QB Tom Brady (New England Patriots)
4. RB Adrian Peterson (Minnesota Vikings)
5. RB LeSean McCoy (Philadelphia Eagles)
6. QB Drew Brees (New Orleans Saints)
7. CB Richard Sherman (Seattle Seahawks)
8. RB Jamaal Charles (Kansas City Chiefs)
9. WR A.J. Green (Cincinnati Bengals)
10. TE Jimmy Graham (New Orleans Saints)

Ook leuk om te lezen