NFL Update: Tennessee haalt Orakpo, behoudt Morgan

Door

Washington Redskins Training Camp

De Tennessee Titans waren vooralsnog één van de stillere teams in de free agency periode. Vanochtend kwam daar echter verandering in. Brian Orakpo komt over van Washington en tekent een vierjarig contract ter waarde van 32 miljoen dollar, terwijl de Titans pass rusher Derrick Morgan weten te behouden met een contractverlening van vier jaar en 30 miljoen dollar.

De 27-jarige Orakpo kwam de voorgaande zes seizoenen uit voor de Washington Redskins en hier kwam in vier volledige seizoenen – in 2014 en 2012 speelde hij grotendeels niet vanwege blessures – tot 38 sacks. Met het aantrekken van Orakpo, en het behouden van Morgan (26), hebben de Titans nu twee getalenteerd edge rushers die in de verdediging van Tennessee beide als outside linebackers zullen fungeren. De verlenging van Morgan, die al vijf jaar actief is in Tennessee en in die tijd 23 sacks heeft genoteerd, kwam vrijwel direct nadat het nieuws naar buiten kwam van Orakpo. Blijkbaar had de beslissing van Orakpo veel invloed op die van Morgan.

‘Niet fitte’ Knighton gaat naar Washington evenals Culliver
Een naam die niet heel veel aandacht kreeg was die van defensive tackle Terrance Knighton. Verrassend, aangezien de 28-jarige verdediger een solide seizoen had doorgemaakt bij de Denver Broncos. De reden voor het gebrek aan aanbiedingen zou volgens geruchten te maken met het feit dat Knighton niet fit zou zijn.

De Redskins durfden het uiteindelijk wel aan, en boden hem een éénjarig contract aan ter waarde van vier miljoen om zichzelf komend seizoen te bewijzen. Ondertussen versterkten de Redskins zich ook met cornerback Chris Culliver. De 26-jarige Culliver is één van de vele spelers die dit seizoen de San Francisco 49ers inruilt voor een andere ploeg. In 2013 kwam Culliver nog op negatieve wijze in het nieuws vanwege zijn anti-homo-uitspraken, maar op het veld bleef hij een betrouwbare kracht en dit levert hem nu een vierjarig contract op ter waarde van 32 miljoen.

Overige headlines

 • De New Orleans Saints waren vorig seizoen één van de slechte teams als het aankwam op het verdedigen van de pass, maar met het aantrekken van cornerback Brandon Browner hoopt de ploeg dit probleem deels op te lossen. De 30-jarige cornerback komt over van de New England Patriots en tekent voor drie seizoenen. De komst van de grote Browner lijkt handig gezien de talentvolle receivers in de NFC South, al was de ex-Seahawk in 2014 volgens ProFootballFocus niet meer zo betrouwbaar als voorheen, en had hij voor het eerst in zijn carrière een negatieve beoordeling.
 • Verwarring alom rondom tight end Jordan Cameron. Gisteren maakte Adam Schefter bekend dat de tight end bij de Cleveland Browns zou blijven, maar later bleek dit bericht onjuist. Naar verluidt gebruikte het kamp van Cameron de berichtgeving om andere teams uit de tent te lokken, en met succes, want de Miami Dolphins verhoogden hun bod en hengelen nu de 26-jarige tight end binnen met een tweejarig contract ter waarde van vijftien miljoen dollar.

Foto: Getty Images

3 Reacties
 1. Dennis 6 jaar ago

  Wow! Lekkere secondary bij de Saints met Lewis, Browner, Byrd en Vaccaro.

  • Justin Kevenaar 6 jaar ago

   Vraag is alleen of Lewis wil blijven, was naar verluidt niet te spreken over het besluit om Graham weg te doen. Daarnaast is het dan wel te hopen dat de 2013-versie van Lewis terugkomt, volgens statistieken was hij vorig jaar ook slechter (net als Browner wanneer er wordt gekeken naar voorgaande seizoenen).

   Zelfde geldt voor Vaccaro, volgens PFF één van de slechtste safeties vorig jaar, mede door vele gemiste tackles en veel penalties (meeste onder startende safeties). Aangezien Browner ook bekend staat om zijn vele penalties, is het dus maar te hopen dat zij dit beide afleren!

   • Dennis 6 jaar ago

    Klopt, Vaccaro maakt nog weinig indruk maar heeft veel potentie legt veel risico in zijn spel. Lewis was in 2014 uitstekend tot zijn knie blessure waardoor die half geblesseerd het 2de gedeelte van het seizoen speelde. Browner heeft inderdaad erg veel last van de nieuwe regels.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen