NFL Update: Suh mag zondag toch spelen tegen Cowboys

Door

Minnesota Vikings v Detroit Lions
Ndamukong Suh heeft het hoger beroep tegen de NFL gewonnen en mag zondag toch spelen voor de Detroit Lions. In plaats van een wedstrijd schorsing kreeg Suh een boete van 70.000 dollar voor het opzettelijk op het been gaan staan van Aaron Rodgers in de wedstrijd tegen de Green Bay Packers.

Suh werd maandag door de NFL geschorst voor de overtreding, waarna de defensive tackle onmiddellijk in beroep ging. Dit beroep diende gisteren, waarvoor Suh speciaal naar New York was gevlogen. Met succes, want hoewel Ted Cottrell van de NFL de actie van Suh nog steeds een overtreding vond, besloot hij de zaak af te doen met een boete in plaats van een schorsing.

De spelers van de Lions noemden het incident na afloop een ongeluk. Slachtoffer Rodgers wilde niet te veel in gaan op de actie van zijn tegenstander, al liet hij wel merken dat het volgens hem geen ongeluk was.

“The only thing I can say is if you step on something in your everyday life or if you step on somebody on the field, the first reaction seems to be looking back and maybe apologizing with your hands or maybe pulling your foot back right away, and I’m just not sure that’s what happened on Sunday.”

Door het opheffen komt Suh zondag met de Lions gewoon in actie tegen de Dallas Cowboys, de ploeg met de beste rushing offense van het afgelopen seizoen. Onder leiding van Suh had Detroit juist de beste verdediging tegen de run.

Jaguars ontslaan coach Jedd Fisch
Het slechte seizoen van de Jacksonville Jaguars heeft een slachtoffer gekregen. Aanvallende coördinator Jedd Fisch is door de club ontslagen omdat er een verschil van inzicht is over hoe om te gaan met rookie Blake Bortles. Hoofdcoach Gus Bradley blijft wel aan bij de club die slechts drie wedstrijden wist te winnen.

Het verwijt van Bradley aan Fisch is dat deze te veel vroeg van de jonge quarterback.

“There is a lot of truth now to philosophical differences as far as we want to put on Blake’s plate to do a lot. I just think we want to help him get better every day and not overwhelmed. I think you know my philosophy enough of be careful of how much you put on a guy to create a lot of anxiety that might keep him from being his best.”

Bortles was in veertien wedstrijden de starter voor de Jaguars, die 31e eindigde in passing offense en total offense. Bortles gooide in totaal elf touchdowns en zeventien intercepties in zijn eerste jaar in de league.

Steelers strikken Tate voor play-offs
Oakland Raiders v Cleveland Browns
De Pittsburgh Steelers hebben nog steeds de hoop dat runningback Le’Veon Bell zaterdag kan spelen tegen de Baltimore Ravens, ondanks zijn knieblessure. Maar voor de zekerheid heeft de ploeg Ben Tate vastgelegd als backup. Op deze manier heeft Pittsburgh in ieder geval de beschikking over een ervaren runningback.

Tate is echter niet bezig met een goed seizoen. Hij kwam in acht wedstrijden uit voor de Cleveland Browns en drie keer voor de Minnesota Vikings. Hier werd hij vorige week vlak voor de laatste wedstrijd van het seizoen weggestuurd.

Foto’s: Getty Images

1 Reactie
  1. Jeroen 6 jaar ago

    Smerige actief van Suh. Past wel bij deze man. Belachelijk dat de schorsing niet doorgaat, maar nu is de komende wedstrijd een stuk spannender.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen