NFL Update: Straight Cash Homey

Door

AD

Veel buzz gister in de NFL over contracten en het geld wat er mee gemoeid is. Ten eerste via de persoon van Sen’Derrick Marks. De defensive tackle van de Jacksonville Jaguars registreerde gister in de laatste play van de wedstrijd een sack om zo op 8,5 sacks te komen voor het seizoen. Voor hem betekende dit een bonus van 600.000 dollar. Hij vierde dit door te wijzen naar David Caldwell, de general manager van de Jaguars, gevolgd door de ‘Manziel’. Die laatste kennen we nog van de wedstrijd tussen de Bengals en de Browns van afgelopen weekend.

Acht sacks lijken niet veel vergeleken met de zestien van J.J. Watt, maar het is een stuk lastiger voor een tackle die in het centrum staat van de verdedigende lijn. Watt staat aan de buitenkant waardoor het veel makkelijker is om de quarterback te benaderen. David Caldwell zal dus niet veel moeite hebben om de cheque uit te schrijven om zijn defensive tackle te belonen.

Persconferentie Jay Cutler

Chicago Bears quarterback Jay Cutler gaf gisteren in een persconferentie antwoord op vragen die te maken hadden met het feit dat hij zondag op de bank begint. De best betaalde aanvaller van de NFL heeft een contract van zeven jaar die goed is 126 miljoen dollar, waarvan 54 miljoen dollar gegarandeerd. Cutler gaf aan dat hij schrok van het feit dat hij ‘gebenched’ werd en dat het geld alleen hem niet gelukkig maakt. Hij zei er verder over:

“I’m still disappointed whether they pay me or don’t. I don’t like being in this situation. I don’t like having to sit up here and answer questions about me not being able to play on Sunday. I’d rather get paid less and be able to play on Sunday and play at a high level if that was possible. But it’s not right now. The security of the contract is nice, but I would trade that for reversing our record and playing better football.”

Contractverlenging K.J. Wright

Seattle Seahawks linebacker K.J. Wright tekende gisteren een nieuw contract voor vier jaar getekend dat goed is voor 27 miljoen dollar. Wright werd in 2011 door de Seahawks in de vierde ronde van de draft gekozen en heeft sindsdien zich ontwikkeld in één van de pilaren in de verdediging.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen