NFL Update: Steelers running backs opgepakt voor drugsbezit

Door

Pittsburgh Steelers v Cleveland Browns

Slecht nieuws voor de Pittsburgh Steelersfans: hun running offense krijgt waarschijnlijk te maken met een paar schorsingen vanwege drugsbezit. Gisterenmiddag werden running backs Le’Veon Bell en LeGarrette Blount aangehouden toen ze bij een politiecontrole werden betrapt op het bezit van marihuana.

Beide heren werden, samen met een niet nader genoemde dame, opgemerkt door een politieagent die een sterke cannabisgeur kon waarnemen rond de auto van Bell. Er werd vervolgens een zak met zo’n twintig gram marihuana gevonden in de auto. De politie van Ross Township in Pennsylvania laat ondertussen weten dat een officiële beschuldiging zal volgen voor beide running backs. Bovendien zat Bell achter het stuur, wat hem een extra beschuldiging kan opleveren voor het rijden onder invloed.

De Steelers zijn ondertussen ook op de hoogte van de situatie, maar weigeren verder commentaar voordat alle details bekend zijn. “We hebben kennis genomen van de situatie”, aldus Burt Lauten, de communicatieverantwoordelijke van de Steelers. “We zijn momenteel nog verdere informatie aan het verzamelen en daarom willen we vandaag nog niet verder reageren.” NFL Network journalist Ian Rapoport wist ondertussen al te vertellen dat Blount met het team op weg is naar Philadelphia voor de wedstrijd van donderdag tegen de Eagles, terwijl Bell achterbleef en later op eigen houtje aansloot bij het team.

Het blijft wachten op de officiële aanklachten, waarna ook de NFL de spelers een extra straf kan opleggen.

49ers moeten fans (opnieuw) teleurstellen
De San Francisco 49ers speelden afgelopen zondag hun allereerste wedstrijd in het spiksplinternieuwe Levi’s Stadium en gingen zwaar ten onder tegen de Denver Broncos: 0-34. Dit zorgde niet alleen voor een besmeurd begin van de geschiedenis in het nieuwe stadion, maar ook voor heel wat schade aan het nieuwe grasveld. Hierdoor moesten de 49ers gisteren hun open training staken

“De club wil zich graag verontschuldigen ten opzichte van de fans die hinder ondervonden hebben van de vroegtijdige stopzetting van de training”, aldus de 49ers in een officiële mededeling. “We namen deze beslissing zodat het veld klaar zou zijn voor zondag, wanneer we de San Diego Chargers ontvangen.” Volgens CSNBayArea.com zou coach Jim Harbaugh de beslissing echter genomen hebben nadat Stevie Johnson een zware val maakte, veroorzaakt door de slechte staat van het veld.

Ponder wil Vikings niet verlaten
Christian Ponder lijkt quarterback op overschot te gaan worden bij de Minnesota Vikings nu de strijd om de starterspositie lijkt te worden gestreden tussen Matt Cassel en Teddy Bridgewater. Ponder, die in 2011 nog een first round draft pick waard was, verraste gisteren dan ook vriend en vijand door te stellen dat hij de club niet wil verlaten, aldus Chris Tomasson, NFL-volger voor de St. Paul Pioneer Press.

“Ik leer zoveel momenteel”, aldus Ponder. “Ik heb het gevoel dat het de juiste keuze is voor mij om hier te blijven. Als competitief sportman wil ik natuurlijk spelen, maar toch heb ik momenteel het gevoel dat ik beter word, ondanks dat ik niet aan spelen toekom.” Ondanks deze uitspraak verwachten waarnemers, zoals Marc Sessler van de Around the League podcast, dat Ponder de Vikings nog zal verlaten. Zo zouden de San Francisco 49ers nog op zoek zijn naar een goede backup voor Colin Kaepernick, nu Blaine Gabbert niet zo’n goede indruk achter laat.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen