NFL Update: Ryan Mallett nieuwe quarterback Texans

Door

Philadelphia Eagles v New England Patriots
Ryan Mallett is de nieuwe startende quarterback voor de Houston Texans. Na vier nederlagen in de laatste vijf wedstrijden besloot coach Bill O’Brien het roer om te gooien. Ryan Fitzpatrick verliest zijn plek na slechts dertien gevangen passes te gooien in de nederlaag tegen de Philadelphia Eagles.

Mallett heeft lang moeten wachten op zijn kans. De afgelopen drie seizoenen was hij de backup van Tom Brady bij de New England Patriots. In vier wedstrijden mocht hij vier passes gooien en verder vooral vanaf de bank toekijken. In september werd Mallett naar de Texans gestuurd in ruil voor een draftkeuze (6de ronde).

Bij de Texans kwam hij op de bank achter Fitzpatrick terecht, die in de zomer door de Texans was gehaald om Matt Schaub op te volgen. Na een goede start ging het echter bergafwaarts met de Texans. Voor coach O’Brien reden om van quarterback te wisselen. De timing is nu helemaal gunstig voor Mallett, want komend weekend is Houston vrij en pas volgend week staat de volgende wedstrijd op programma. Dan speelt Houston tegen de Cleveland Browns, het team van Brian Hoyer, een andere voormalige backup van Tom Brady.

Goodell getuigt in beroep Rice
NFL Commissioner Roger Goodell Holds News Conference After Meeting With Team Owners
De beroepszaak van Ray Rice tegen zijn schorsing is gisteren begonnen met de getuigenis van commissioner Roger Goodell. De NFL schorste Rice nadat beelden naar buiten kwamen van hoe Rice zijn verloofde knock-out sloeg.

De voormalig running back van de Baltimore Ravens was ook aanwezig bij het verhoor van Goodell, wat plaats vond onder ede. Rice vecht tijdens het beroep om zijn schorsing ongedaan te maken en met onmiddellijke ingang weer te mogen spelen in de NFL. Ray en Janay Rice zullen vandaag allebei apart worden gehoord. Het is nog niet duidelijk wanneer de uitspraak volgt, maar ingewijden verwachten dat het slechts een kwestie van dagen zal zijn.

Reclamebord voor ontslag Jets GM
De fans van de New York Jets plaatsen eind deze maand een groot reclamebord bij het MetLife Stadium. De tekst: ‘Fire John Idzik’. De fans van de Jets zien in hun GM de grootste schuldige voor de 1-8 start van de club. Binnen vijf dagen hadden de twee oprichters de benodigde 10.000 dollar opgehaald onder hun medesupporters.

Fire Idzik
De frustratie onder de Jets-fans is groot. Op de eerste speeldag werd er nog gewonnen van de Oakland Raiders, maar daarna werd er acht keer op rij verloren. Startende quarterback Geno Smith werd al vervangen door Michael Vick, en zondag stond door een blessure Matt Simms op het veld. Met het gebruikelijke resultaat, een nederlaag.

Voor twee fans was de slechte serie reden om de website www.firejohnidzik.com te beginnen, met als doel 10.000 dollar op te halen om een groot reclamebord naast het stadion te zetten. Ook hierop is de boodschap simpel: ‘Fire John Idzik’. De twee initiatiefnemers hoopten aan het einde van het jaar voldoende geld te hebben voor het bord, maar al na vijf dagen was de magische grens bereikt en nog
steeds stromen de donaties binnen. Hierdoor kan het bord er al aan het einde van deze maand komen, op een nog geheime locatie vlakbij het stadion.

Marcus Lattimore stopt met football
South Carolina v Kentucky
Marcus Lattimore heeft noodgedwongen een punt achter zijn loopbaan moeten zetten. De runningback van de 49’ers heeft te veel last van een knieblessure die hij opliep tijdens zijn laatste seizoen bij South Carolina. De 23-jarige speler kwam door deze blessures nooit uit in een wedstrijd.

Lattimore maakte zijn beslissing bekend op twitter en heeft besloten om terug te keren naar zijn universiteit om zijn diploma te gaan halen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen