NFL Update: Richardson vol vertrouwen

Door

Trent Richardson, de 23-jarige running back van de Indianapolis Colts, ontbreekt het alvast niet aan zelfvertrouwen. Na een onopvallend eerste seizoen voor de Colts, waarin hij slechts 458 rushing yards met een gemiddelde van 2.9 yards per carry en vier touchdowns liet optekenen, gelooft Richardson er steevast in dat hij komend seizoen meer dan duizend yards kan halen. “Duizend is geen doel voor mij en ik zal ook niet zeggen hoeveel ik beoog, maar het is sowieso hoger dan duizend”, aldus Richardson tegenover de Indianapolis Star.

In de 2012 NFL Draft was hij nog de derde overall pick en eergisteren nog kreeg Richardson de nodige lof toegeworpen door coach Chuck Pagano. Het moge duidelijk zijn dat hij een behoorlijk talent is, maar toch wordt het eens tijd dat dit talent zich laat zien in effectieve prestaties. Voor komend seizoen rekenen de Colts alvast volop op een fitte en scorende Richardson, aangezien die andere running back Vick Ballard nu al out is voor het hele seizoen met een gescheurde achillespees en rookie Ahmad Bradshaw nog maar net terugkeerde uit blessure en vooral gezien wordt als een goede back-up.

Mallett laat goede indruk na op training camp
Mike Mayock, analist voor NFL Network, stak gisteren de loftrompet af over Patriots-quarterback Ryan Mallett. De 26-jarige QB liet volgens Mayock een overweldigende indruk na tijdens de trainingen maandag: “Ik werd omvergeblazen vandaag. Ik zag een ware NFL starting quarterback als back-up voor Tom Brady”, aldus Mayock maandagavond.

Steeds vaker hoor je al eens een analist die vindt dat Brady van zijn pluimen begint te verliezen. Wel, als we Mayock mogen geloven, kunnen de Patriotfans nu dus op beide oren slapen, aangezien de opvolging verzekerd is. Bill Belichick liet in mei bovendien nog optekenen dat de Pats ook niet geneigd zijn Mallett van de hand te doen.

Mayock is bovendien niet de enige analist met deze mening, ook Jeff Howe, journalist bij de Boston Herald, tweette gisteren nog dat Mallett bezig is aan zijn beste training camp ooit.

Cowboys willen Brent weer in de armen sluiten
Opvallend nieuws uit Dallas. Jerry Jones, de eigenaar van de Cowboys, liet maandag optekenen dat zijn team bereid is om een plaatsje vrij te maken in hun roster voor defensive tackle Josh Brent indien die van de NFL opnieuw in actie zou mogen komen. De 26-jarige Brent werd in januari veroordeeld voor doodslag nadat hij in december 2012 onder invloed crashte met zijn wagen. Bij dit ongeval kwam Jerry Brown, een practice squad speler van de Dallas Cowboys, om het leven. Brent moest daarvoor 180 dagen de cel in en is de volgende tien jaar voorwaardelijk vrij.

Vorige maand liep de celstraf af en verbleef Brent in een afkickkliniek in Dallas. Op 31 juli mocht Brent vervolgens de kliniek weer verlaten en momenteel probeert hij zijn spelerscarrière weer op te pikken. Omdat hij vorig jaar zijn carrière stopzette om zich te focussen op zijn problemen naast het veld, moet hij nu een aanvraag indienen bij de NFL om terug te mogen starten. De league kan hierbij beslissen om de speler nog een schorsing op te leggen. Volgens Jones staat er op donderdag een meeting gepland tussen Brent en NFL Commissioner Roger Goodell.

Foto: Getty Images

 

Ook leuk om te lezen