NFL Update: RG3 starter wanneer hij blessurevrij is

Door

Washington Redskins v Arizona Cardinals

Laat er geen misverstand over bestaan: Robert Griffin III is – ondanks zijn blessures – nog altijd de onbetwiste startende quarterback van de Washington Redskins. Dat liet de organisatie bij monde van head coach Jay Gruden vandaag weten.

RG3 voegde zich woensdag weer bij zijn teamgenoten en deed mee met wat individuele oefeningen. Vorig jaar al tot in de eeuwigheid geblesseerd, ging het dit seizoen in de tweede week weer mis voor Griffin. Toen moest hij met een enkelblessure het veld verlaten.

Gruden liet weten dat Griffin III weer zal beginnen als starter, zodra de doktoren hem groen licht geven om weer te mogen spelen. Beginnend aan zijn derde seizoen als prof, werd RG3 in de draft van 2012 met de tweede overall pick geselecteerd door de Washington Redskins. Tijdens zijn carrière bij de Baylor University liet Griffin III zien één van de eerste quarterbacks van een nieuwe lichting te zijn. Een lichting waarbij niet alleen het passen van de pigskin van belang is, maar waarbij de quarterback ook zelf actief aan het spel deelneemt door zelf – vaak – met de bal te rushen. In zijn debuutjaar in de NFL werd hij prompt verkozen tot NFL Offensive Rookie of the Year.

Mark Ingram lijkt te starten in week 7

New Orleans Saints v Cleveland Browns
Hoewel er ook afgelopen speelronde weer veel spelers geblesseerd de strijd moesten staken, lijkt New Orleans Saints running back Mark Ingram in week 7 weer terug te kunnen keren op het veld, om tegen de Detroit Lions te spelen. Ingram heeft nog altijd last van een duimblessure.

Woensdag deed Ingram weer volop mee met de team training en lijkt geenszins van plan het rustig aan te doen: “Ik ben klaar voor de strijd, 100 procent. Ik ben niet gespaard tijdens de trainingen, deed volop mee. Vangen, rennen, blokken, alles.”

Saints head coach Sean Payton had nog geen zin om zich in de kaarten te laten kijken en gaf geen antwoord over wie er zal starten/spelen als running back tegen de Lions.

Voor zijn blessure was Ingram de meest productieve startende running back in de NFL, met gemiddeld 6.0 yards per carry.

Browns’ Hoyer: Onzin dat ik niet zou bijtekenen als Manziel blijft

Pittsburgh Steelers v Cleveland Browns
Sinds Johnny Manziel door de Cleveland Browns gedraft werd, heerst er onduidelijkheid omtrent de status van Brian Hoyer. Als snel na de draft liet de Browns’ organisatie weten dat Hoyer gewoon de startende quarterback is en dat Manziel voor zijn plek als starter zal moeten vechten. Een uitdaging die Manziel met liefde aanging, maar die nog niet geleidt heeft tot de positie van starter.

Hoyer doet het ook nog eens behoorlijk goed, want de Browns staan momenteel op drie overwinningen en twee nederlagen.

Na afloop van dit seizoen wordt Hoyer een free agent en volgens Bleacher Report zou Hoyer beweerd hebben niet bij te willen tekenen als de Browns Manziel niet traden. Klinklare onzin volgens Hoyer zelf: “Jullie kunnen niet verder van de waarheid af zitten.” Ook zijn agent, Joe Linta, deed eenzelfde uitspraak: “100 procent onwaar.”

Afgelopen maandag liet Hoyer weten graag bij de Cleveland Browns te willen blijven. Aan de andere kant wil hij wel graag spelen en of de Browns vanaf volgend seizoen voor Manziel kiezen, is natuurlijk de vraag.

Hoyer leidt de NFL op het gebied van yards per completion met 13,6 yards en is 6-2 als startende quarterback voor de Browns met een passer rating van 99.5. Door zijn verdiensten komt Manziel – voorlopig – niet aan spelen toe.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen