NFL Update: Ray Rice aangeklaagd voor zware mishandeling

Door

Cincinnati Bengals v Baltimore Ravens

Ray Rice, running back van de Baltimore Ravens, is gisteren aangeklaagd voor zware mishandeling van zijn verloofde, Janay Palmer. Op 15 februari werden Rice en Palmer gearresteerd in een casino in Atlantic City, nadat op bewakingsbeelden  te zien was dat Rice de bewusteloze Palmer een lift uit sleurde. Eerst was de aanklacht tegen Rice ‘slechts’ mishandeling, maar deze is nu verzwaard tot ernstige mishandeling, waardoor de kans dat hij in de gevangenis terecht komt een stuk groter wordt, zelfs als zijn team van advocaten het op een akkoordje weet te gooien. In New Jersey, waar hij werd gearresteerd, staat zo’n drie tot vijf jaar gevangenisstraf voor het vergrijp en een boete die kan oplopen tot 15.000 dollar.

De Baltimore Ravens, werkgever van Rice, blijven overigens achter hun running back staan. In een verklaring liet de organisatie weten ‘dat er meer zit achter Rice dan dit ene incident’ en dat hij ‘nog steeds een toekomst heeft bij de Ravens ondanks zijn arrest.’

Johnny Football’s Pro Day circus

Hoewel de Pro Days van de top rookies altijd aandacht krijgen van het circus genaamd de NFL, stond die van Johnny Manziel wel erg in de belangstelling. Ondanks de hele hype rond Manziel, maakte hij een diepe indruk op de aanwezigen, onder wie oud-president George H.W. Bush. Jerry Rice maakte na afloop al de vergelijking tussen Manziel en Steve Young, één van de legendarische quarterbacks van de 49ers. Hoewel Manziel zijn training afsloot met een indrukwekkende 60-yard ‘bomb‘ op zijn favoriete receiver Mike Evans, zullen zijn off-field antics een belangrijke rol spelen tijdens de Draft.

Andere headlines

  • Defensive tackle Vince Wilfork en de New England Patriots gaan toch samen verder. Wilfork had eerst geen zin om zijn lopende contract te herstructureren en had aangegeven weg te willen bij de Patriots. Beide partijen wisten gisteren toch wel een akkoord te bereiken. De 32-jarige Wilfork tekent een eenjarig contract ter waarde van acht miljoen dollar, met optie voor nog twee jaar.
  • De Jets en de Eagles hebben van QB’s geruild. Eerder maakte Michael Vick de overstap naar de Gang Green en gisteren werd bekend dat Mark Sanchez naar de Philadelphia Eagles gaat. Hij zal waarschijnlijk de directe back-up zijn voor Nick Foles.
  • Shaun Phillips verruild de Denver Broncos voor de Tennessee Titans. De 32-jarige defensive end tekent voor twee jaar bij de ploeg uit Nashville.
  • Knowshon Moreno speelt vanaf komend seizoen bij de Miami Dolphins. Na vijf seizoenen in Denver, waar hij afgelopen seizoen pas echt doorbrak, tekent Moreno nu een eenjarig contract ter waarde van drie miljoen dollar.

 

 

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen