NFL Update: Ravens openen seizoen tegen Broncos

Door

De NFL heeft het speelschema voor komend seizoen bekendgemaakt. In het eerste weekend moet Super Bowl-kampioen Baltimore Ravens het opnemen tegen de Denver Broncos. Normaal gesproken opent de kampioen van het afgelopen seizoen met een thuiswedstrijd. Helaas voor de Ravens spelen de baseballers van de Orioles op die dag ook thuis. Omdat de teams de parkeergelegenheid bij de stadions delen moeten de Ravens nu naar Denver.

Revanche
Met deze wedstrijd hebben de Broncos de kans om zich te revancheren op de teleurstellende play-offnederlaag die ze afgelopen januari leden. In de tweede periode van de extra tijd trapte Justin Tucker de bal door de palen om een 35-38 zege veilig te stellen. Die field goal kwam nadat een pijnlijk slecht verdedigde 70-yard Hail Mary pass van Flacco naar Jones ervoor zorgde dat de wedstrijd in extra tijd beslist moest worden. Deze play zal bij de spelers van de Broncos nog vers in het geheugen liggen en ongetwijfeld wraakgevoelens losmaken.

Klik hier voor het volledige speelschema

Clay Matthews

De Green Bay Packers hebben linebacker Clay Matthews voor nog eens vijf jaar aan zich weten te binden. Met de deal is naar verluidt een bedrag van 66 miljoen dollar gemoeid.
Clay Matthews speelt al vanaf het begin van zijn carrière in 2009 voor de Packers. In die periode is hij uitgegroeid tot de beste pass-rusher van het team en een van de besten in de league. In het afgelopen seizoen kwam hij in slechts twaalf wedstrijden tot dertien sacks.

Green Bay Packers v St Louis Rams

Matthews zelf ziet de deal als een signaal dat de Packers hem zien als een van de leiders van het team: “Met het verlies van enkele belangrijke verdedigers -Charles Woodson aan de defensieve zijde in het bijzonder- en een nieuw contract voor mij maken, toont aan dat ze in mij als leider geloven als een soort rots in de branding voor deze defense. Ik kijk uit naar die mogelijkheid. Ik heb in mijn tijd hier steeds een leidende rol op me genomen, en ik verwacht dat voort te zetten.”

Rodgers
Nu de deal met Matthews rond is kunnen de Packers zich gaan richten op het verlengen van het contract van Aaron Rodgers. Al een tijd gaan de geruchten dat Green Bay Rodgers gemiddeld 25 miljoen dollar per jaar zal gaan betalen. Meer dan het monstercontract dat Joe Flacco onlangs tekende (120 miljoen dollar voor zes jaar) Zijn huidige contract is gemiddeld 12.7 miljoen dollar waard.

Rodgers is misschien wel de beste quarterback in de NFL.Afgelopen seizoen was hij goed voor 39 touchdowns tegen slechts acht interceptions. Zijn beste seizoen had hij een jaar eerder. Met 4643 yards, 45 touchdowns en zes interceptions en een quarterback rating van 122,5 werd hij verkozen tot league MVP. Ook leidde Rodgers Green Bay naar de overwinning in  Super Bowl XLV. Rodgers is pas 29 jaar oud en heeft normaal gesproken nog een groot aantal goede jaren voor zich.

Als de deal gesloten wordt, hoeft Green Bay zich de komende jaren dan ook geen zorgen te maken over de quarterbackpositie.

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. Victor Reijnhout 8 jaar ago

    D’r zitten aardig leuke wedstrijden bij dit seizoen. Heb er zin in!

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen