NFL Update: Peterson wil deal sluiten

Door

Minnesota Vikings  v Dallas Cowboys

Adrian Peterson, de running back van de Minnesota Vikings die momenteel op non-actief gezet is wegens mishandeling van één van zijn kinderen, overweegt om een deal te sluiten met de verdedigende partij in zijn rechtszaak. Op die manier zou de running back kunnen rekenen op strafvermindering. Door schuld te bekennen zou zijn aanklacht veranderen van een misdrijf (felony) naar een wanbedrijf (misdemeanor).

Wie echter denkt dat de 29-jarige ster daardoor sneller terug op het veld zal staan, komt echter bedrogen uit. NFL Network journalist Ian Rapoport wist namelijk te vertellen op Twitter dat dit geen garantie is op een snellere terugkeer.

Er is een kleine kans dat Peterson dit seizoen nog in actie komt, maar die kans zal niet groter worden als de deal geaccepteerd wordt, aldus Rapoport. Dinsdagmiddag heeft Peterson een afspraak op de rechtbank in Texas en dan zou de deal worden voorgelegd aan de verschillende partijen.

Green Bay Packers leggen coach langer vast
De Green Bay Packers hebben een akkoord bereikt met coach Mike McCarthy over een meerderjarige contractverlenging. McCarthy is ondertussen al bezig aan zijn negende seizoen in Green Bay, maar beide partijen zijn blijkbaar nog steeds gelukkig met elkaar. In die negen seizoen kan McCarthy dan ook een behoorlijk mooi CV voorleggen: één Super Bowl, vier NFC North titels en zes deelnames aan de play-offs. Bovendien heeft McCarthy al 93 overwinningen op zijn palmares staan met de Packers, goed voor een derde plaats in de geschiedenis van de franchise.

“We zijn zeer tevreden dat we onze overeenkomst met Mike hebben kunnen verlengen”, aldus general manager Ted Thompson. “De afgelopen negen jaar heeft hij gezorgd voor stabiliteit bij de Packers en de hele gemeenschap. Hij is een geweldige coach en leider, een goed man en we kijken dan ook uit naar een verdere toekomst met Mike als onze hoofdcoach.”

De Packers zijn zo verzekerd van stabiliteit in de komende seizoenen, want ook de general manager Thompson zelf en Aaron Rodgers liggen nog voor een aantal jaren vast bij het team.

Welke quarterback speelt volgend weekend voor Tampa Bay?
Vorige week liet Tampa Bay Buccaneers coach Lovie Smith nog weten dat de positie van quarterback niet in vraag gesteld werd. Vandaag lijkt dat echter anders te zijn. Smith gaf gisteren namelijk aan dat hij de prestaties van Mike Glennon en Josh McCown op training grondig zal bekijken en evalueren de komende week.

“De turnovers beginnen ons serieus pijn te doen”, aldus Smith. “We moeten beter spelen op de positie van quarterback. Dat spreekt toch voor zich? We krijgen zo niet genoeg punten op het scorebord.” Smith gaat zelfs nog verder en beweert nu dat hij afgelopen weekend even overwogen heeft om Glennon van het veld te halen in de wedstrijd tegen de Cleveland Browns. “Het was de dag om iets te forceren in de passing game”, aldus Smith na de wedstrijd zondag. Gelijk heeft hij: de Browns staan slechts 29e in de ranking van beste defensies.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen