New York Jets halen Percy Harvin

Door

Denver Broncos v Seattle Seahawks

De New York Jets zorgden vannacht voor een verrassing door receiver Percy Harvin over te nemen van de Seattle Seahawks. De Seahawks krijgen in ruil voor het afstaan van hun receiver een conditional mid-round pick voor de komende draft, wat inhoudt dat de pick afhangt van de prestaties van Harvin bij de Jets.

Harvin, die vorig jaar nog bijdroeg aan de Super Bowl winst van de Seattle Seahawks, maakte dit seizoen weinig indruk voor de huidige kampioen, met slechts 22 catches voor 133 yards en één rushing touchdown. Als we Peter King van Sports Illustrated mogen geloven, zijn ze hem in Seattle liever kwijt dan rijk.

Harvin is geen makkelijk figuur, zowel binnen als buiten de lijnen. Dat ondervonden de Minnesota Vikings, Harvin’s vorige werkgever, ook en die lieten hem daardoor in 2013 naar Seattle gaan in ruil voor voor drie draftkeuzes.

Harvin zou voor de volgende vier jaar nog eens $41,5 miljoen dollar bijschrijven op zijn rekening, ware het niet dat, behalve de elf miljoen dollar die hij dit seizoen nog tegoed heeft, de rest ungarantueed money is. De Seahawks vonden Harvin dat bedrag niet waard, zeker met een naderende contractverlenging voor Russell Wilson, en gingen nu akkoord met de Jets, die wel een aanvallende versterking kunnen gebruiken.

Zijn teamgenoten bij de Seahawks zijn echter minder te spreken over het laten gaan van Harvin.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen