NFL Update: Packers houden Sam Shields bij de familie, Mendenhall denkt aan stoppen

Door

Divisional Playoffs - Green Bay Packers v San Franciso 49ersDe Green Bay Packers en Sam Shields zijn een vierjarige deal overeengekomen ter waarde van 39 miljoen dollar. Onderdeel van het contract is dat de cornerback een tekenbonus van 12,5 miljoen dollar op zijn rekening tegemoet mag zien. De voormalige undrafted free agent, die tijdens zijn tijd op college in Miami receiver was, noteerde vorig seizoen in veertien wedstrijden vier intercepties. Shields ziet zijn Packers ondertussen als familie.

Shields

Bradley haalt Bryant naar Jacksonville
Jacksonville Jaguars’ hoofdcoach Gus Bradley mag zich dit jaar gesterkt weten met de komst van voormalig Seattle Seahawks defensive end Red Bryant. De betrouwbare vierde ronde draftekeuze in 2008 speelde de afgelopen zes jaar in Seattle en miste de afgelopen drie seizoenen slechts één wedstrijd. Bradley was vier jaar lang verdedigingscoach voor de Seahawks en weet dus goed wat hij in huis haalt. De deal kon worden verwezenlijkt voor de start van free agency omdat Seattle Bryant eind vorige maand al van de loonlijst haalde in verband met het creëren van meer salarisruimte.

Good Romo
Green Bay Packers v Dallas CowboysTony Romo herstelt prima van zijn rugoperatie. De quarterback van de Dallas Cowboys vertelde in een interview aan ESPN dat hij ongeveer drie maanden nodig zal hebben om weer helemaal terug te keren op zijn oude niveau. Het was vorig jaar nog spannend of Romo zou kunnen spelen in de laatste beslissende divisieclash tegen de Philadelphia Eagles. De Cowboys besloten hem op te stellen, maar moesten achteraf erkennen dat hun quarterback niet volledig fit was. Dallas bereikte het naseizoen mede hierdoor opnieuw niet.

Mendenhall wil boeken schrijven
Je zag zijn naam deze week al voorbij komen in de een top tien van populaire free agent running backs. Nu gaat het gerucht dat Rashard Mendenhall misschien stopt met professioneel american football. In een column op 25 februari voor de Huffington Post zinspeelde de Arizona Cardinals-free agent al op deze omslag. Mendelhall is nog maar 26 en werd in 2008 door de Pittsburgh Steelers uitgekozen tijdens de eerste ronde van de draft. Het liefst gaat Mendenhall boeken schrijven en het zou dus goed kunnen dat hij blijft steken op een overigens keurig totaal van 4236 yards en 39 touchdowns in de NFL.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen