NFL Update: NFL schakelt oud-FBI-directeur in

Door

Wild Card Playoffs - Atlanta Falcons v New York Giants

De NFL heeft aangekondigd een onderzoek in te stellen naar de afhandeling van de incidenten omtrent Ray Rice. Nu blijkt dat de NFL al in april beschikte over de beelden waarop te zien is hoe Ray Rice zijn toen-verloofde Janay Palmer molesteert in een lift, wordt de handelswijze van de league sterk in twijfel getrokken en moet NFL-baas Roger Goodell aan de bak om niet nat te gaan.

Het onderzoek zal geleid worden door oud-FBI-directeur Robert Mueller III, aan wie de taak is om het ‘echte verhaal’ boven water te halen. Mueller werkte twaalf jaar als directeur van de FBI in Washington D.C. en is nu partner bij een advocatenbureau.

Het onderzoek van Mueller wordt gecheckt door teameigenaren John Mara (New York Giants) en Art Rooney (Pittsburgh Steelers), beide van oorsprong advocaat. Eenmaal afgerond, zullen de resultaten openbaar gemaakt worden.

”I blame liquor for the attack”

Entertainment website TMZ meldt dat sterke drank de aanleiding was voor de ‘elevator rage’ van Ray Rice. Volgens de bronnen van de website, afkomstig uit de kennissenkring van de running back, zouden Rice en zijn vrouw tegen de Baltimore Ravens gezegd hebben eerst stevig te hebben gedronken voordat het incident in de lift plaatsvond. Rice vertelde onder andere dat hij in een compleet ander persoon verandert als de drank eenmaal vloeit.

Overige headlines

  • De Arizona Cardinals verliezen mogelijk opnieuw een verdediger. De 36-jarige linebacker John Abraham, die maandag tegen de San Diego Chargers uitviel met een hersenschudding, zet mogelijk een punt achter zijn loopbaan. De speler heeft een paar dagen verlof gekregen om over zijn toekomst na te denken.
  • Ook de St. Louis Rams kunnen weer iemand aan de ziekenboeg toevoegen. Chris Long, de sterke pass rusher van de Rams, moet een enkeloperatie ondergaan en mist een groot deel van het seizoen.

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. Darch 6 jaar ago

    Onafhankelijk onderzoek uh-hu. Mueller werkte voor de NFL – onderhandelde eerder de Direct TV-deal voor ze.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen