NFL Update: Michael Sam gaat in de CFL spelen

Door

2014 NFL Combine

Niet de NFL, maar de CFL. Daar gaat Michael Sam, de eerste American Football speler die er openlijk voor uit is gekomen homoseksueel te zijn, zijn wedstrijden spelen. De defensive lineman tekende afgelopen vrijdag een contract bij de Montreal Alouettes.

Sam speelde voor het laatst een wedstrijd op 28 augustus 2014. Afgelopen maart, tijdens de NFL Combine, maakten teams zich wat zorgen over zijn snelheid; hij liep de 40 yard dash in 5,07 seconden. Iets te langzaam voor een pass rusher.

Sam heeft nog altijd de hoop in de NFL te spelen en gaat via de CFL zich in de kijker proberen te spelen. Maar de CFL staat nou niet bepaald bekend om zijn succesverhalen van spelers die het tot de NFL wisten te schoppen.

Enige controverse is er wel omtrent zijn geaardheid. Want menig insider, waaronder Stephen A. Smith is van mening dat Sam allang in de NFL had gespeeld als hij geen homo was geweest (of er niet openlijk voor was uitgekomen). Daarvoor maakte hij op college niveau bij Missouri te veel indruk. Critici als Skip Bayless laten andere geluiden horen. Sam zou niet bepaald actief zijn geweest tijdens trainingskampen en werd door coaches als ‘lui’ bestempeld. En daarom wist hij de cut niet te halen.

Hoe dan ook, de CFL geeft Sam eindelijk de kans om te laten zien wat hij als American Football speler waard is.

Aanklacht tegen Ray Rice ingetrokken

Ray Rice zal niet verder vervolgd worden voor huiselijk geweld. Een rechter zal op korte termijn de aanklacht tegen de ex-speler van de Baltimore Ravens intrekken.

Aanklager James McClain liet aan rechter Michael Donio weten dat Rice met succes zijn één-jarige programma voltooid heeft om zich te laten behandelen voor zijn agressiviteit. Het was tevens één van de voorwaarden van zijn PTI (Pre Trial Intervention Program). Werd aan die voorwaarden voldaan, dan zou de aanklacht ingetrokken worden.

Rice heeft meermaals zijn excuses aangeboden voor het voorval. Hij mag een contract bij een NFL team tekenen, maar geen enkele organisatie heeft tot nu toe interesse getoond.

De 28-jarige running back is tot nu toe in zijn carrière goed geweest voor 6.180 yards en 37 touchdowns. Hij speelde zes seizoenen voor de Ravens, won Super Bowl XLVII en werd drie keer geselecteerd voor de Pro Bowl.

Hernandez is volgens advocaat bijna bankroet

Zaak-na-zaak-na-zaak. Gevallen vedette en veroordeeld moordenaar Aaron Hernandez kan alle rechtszaken en de daarbij behorende kosten bijna niet meer betalen. Volgens zijn advocaat is Hernandez zo goed als bankroet.

Advocaat John Fitzpatrick liet weten dat de ex-tight end slechts een jaar van zijn multi-miljoenendeal uitbetaald heeft gekregen van de New England Patriots.

Naast zijn uitgaven aan advocatuur, ondersteunt Hernandez financieel ook zijn verloofde en hun twee-jarige dochter.

Anderen denken dat het slechts een truc is om bepaalde eigendommen te beschermen, waaronder zijn huis ter waarde van 1,3 miljoen dollar. Wat ook opviel, was dat Hernandez een nieuwe tatoeage in zijn nek had laten zetten. Zeer dubieus, aangezien het normaliter niet mogelijk is om in een gevangenis een tatoeage te laten zetten.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen