NFL Update: Michael Crabtree mogelijk naar Oakland

Door

sherman crabtree

Free agent Michael Crabtree staat op het punt een gesprek aan te knopen met de Oakland Raiders. De ex-49ers speler is op zoek naar een nieuw team en zijn (eigen)waarde is drastisch gedaald. Crabtree begon zijn free agent periode zoekend naar een contract met een waarde van negen miljoen dollar per jaar, maar dat gaat hem niet worden. Hij zal met minder genoegen moeten nemen.

Mede door blessures is Crabtree niet meer de receiver van weleer. Twee seizoenen geleden nog de go-to receiver bij de San Francisco 49ers, tegenwoordig niet meer dan een possession-type receiver.

Afgelopen maand had hij nog een gesprek met de Miami Dolphins. En van de zogenaamde belangstelling van teams als de Redskins, Chargers en Jaguars is nooit iets van de grond gekomen.

Dwight Lowery tekent bij de Colts

Na een goed seizoen waarin de uiteindelijke Super Bowl winnaars New England Patriots veel te sterk bleken, is er de Colts veel aan gelegen de defensie te versterken. Dwight Lowery is de nieuwste aanwinst voor de Indianapolis Colts. De safety moet de Colts meer diepte geven op de safety positie. Mike Adams tekende eerder al bij.

Vorig seizoen speelde Lowery verdienstelijk voor de Atlanta Falcons, die een zeer teleurstellend seizoen kende. Hij was in vijftien starts goed voor 79 tackles en twee intercepties.

Na het vertrek van LaRon Landry en Sergio Brown, hadden de Colts nood aan een goede safety, die dus met Adams moet gaan concurreren voor een plek als starter.

Eerste vrouwelijke full-time official binnen de NFL bijna een feit

Hoewel de contracten nog niet ondertekend zijn en er nog geen officieel statement vanuit de NFL gegeven is, lijkt het er sterk op de we aankomend seizoen voor het eerst een full-time vrouwelijke official op het veld gaan zien. Sarah Thomas, in het verleden een Conference USA official, mag die eer naar alle waarschijnlijkheid op haar naam schrijven.

In 2015 zullen acht nieuwe officials toegevoegd worden, waarvan Thomas er dus één zal zijn. Tijdens haar trainingsprogramma was ze binnen de NFL al actief als line judge tijdens preseason wedstrijden.

Thomas is sinds 1996 actief als official binnen het American football.

De NFL kijkt altijd naar referee talent in het college football en Thomas stond al langer op de lijst van potentiele kandidaten die de overstap naar de NFL zouden kunnen maken. Maar door een onverwachte zwangerschap in 2012 werd dat tijdelijk on-hold gezet. Nu ze de training zo goed als voltooid heeft, zal ze dus naar alle waarschijnlijkheid dit seizoen haar debuut maken.

De NFL kende al eerder een vrouwelijke official. Shannon Eastin verving toen een referee tijdens de 2012 lockout.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen