NFL Update: Manziel’s middelvinger en Gronk’s return

Door

Cleveland Browns v Washington Redskins

Johnny Manziel kon opnieuw niet echt overtuigen voor de Cleveland Browns. De jonge quarterback liet zich vooral negatief opvallen in de tweede oefenwedstrijd van het preseason, in en tegen de Washington Redskins. De Browns moesten het onderspit delven: 24-23. Manziel kreeg voldoende speeltijd om alle criticasters eindelijk lik op stuk te geven, maar opnieuw slaagde Johnny Football daar niet echt in. Hij had het moeilijk de vrije receivers te bereiken en zal in deze wedstrijd voornamelijk herinnerd worden door zijn middelvinger richting de Redskinsbank (te zien in het filmpje hieronder).

Geluk bij een ongeluk voor Manziel: ook zijn concurrent voor de starterspositie, Brian Hoyer, maakte niet veel klaar tijdens zijn speelminuten gisterenavond. Op het einde van de avond deed Manziel zelfs nog beter dan Hoyer. Zo scoorde Manziel 65 yards en één touchdown in zeven gelukte passes op 16 pogingen, terwijl Hoyer bleef steken op 16 yards in twee gelukte passes op zes pogingen.

Cleveland coach Mike Pettine had aangekondigd dat hij op dinsdag (vandaag), na de wedstrijd in Washington, zou aankondigen wie de starter zou worden in week één. Het zal ons echter benieuwen of Pettine uit de wedstrijd van maandag een quarterback kan halen die écht kon overtuigen… Vast staat alleszins, dat men in de NFL behoorlijk wat waarde hecht aan quarterbacks die hun kalmte ten allen tijden kunnen bewaren. Het opsteken van een middelvinger in een preseasonwedstrijd is daar absoluut geen voorbeeld van, getuige de reactie van coach Pettine: “Het zit me niet lekker”, aldus Pettine. “Het is ontgoochelend, aangezien we het constant hebben over het houden van de focus… Dat is een enorm belangrijk aspect bij footballspelers en al zeker voor quarterbacks…”

Ondertussen liet NFL Network reporter Ian Rapoport al wetend at Manziel een grote boete mag vrezen voor zijn gedrag.

Bekijk de highlights van de wedstrijd hier.

Gronkowski terug op trainingsveld
Robert “Rob” Gronkowski, de grote tight end van de New England Patriots die de laatste seizoenen van de ene blessure in de andere lijkt te sukkelen, staat weer een stapje dichter bij een terugkeer op het groene veld.
Gronkowski mistte heel wat wedstrijden vorig seizoen door blessures aan de voorarm, rug en rechter knie, maar lijkt nu zijn ultieme doel te bereiken: fit raken voor week één, wanneer de Patriots op bezoek gaan bij de Miami Dolphins op 7 september. Volgens ESPNjournalist Mike Reiss maakte Gronk gisteren namelijk voor het eerst opnieuw deel aan de 11-tegen-11 oefeningen op training.

Gronkowski zou behoorlijk vaak betrokken geweest zijn in de passingoefeningen op training, maar zou de blocking oefeningen nog wat mijden. Het moge duidelijk zijn dat de Pats dit seizoen langer hopen te genieten van de prestaties van de best betaalde tight end in de league. Daarom dat de ploeg Gronkowski nog wat ontziet op training, aldus NFL Network reporter Albert Breer.

Het staat sowieso al vast dat Gronkowski niet in actie zal komen in de resterende preseasonwedstrijden.

Darnell Docket out for the season
De Arizona Cardinals kregen een zware tegenslag te verwerken gisteren: defensive end Darnell Dockett moest maandag het trainingsveld verlaten met een blessure aan de knie. Ondertussen werd duidelijk dat hij het hele seizoen zal moeten missen met een gescheurde kruisband in zijn rechter knie.

Dit is op zijn zwakst gezegd een klap voor de Cardinals defense. Docket speelt al tien seizoenen bij de mannen uit Phoenix en mistte in die hele periode slechts twee wedstrijden. Voor de Cards komt deze klap bovenop het eerdere verlies van linebacker Karlos Dansby en Daryl Washington. Vorig jaar hadden de Cardinals nog de beste run defense van de hele league, maar het lijkt steeds moeilijker te gaan worden om die prestatie te evenaren…

Foto: Getty Images

2 Reacties
  1. Dennis 6 jaar ago

    Hoyer was een drama mist ook een 100 procent td pass en Manziel kreeg alleen maar 1st downs door penalties van de redskins. Misschien connor shaw laten startten die speelde prima.

  2. Jeroen 6 jaar ago

    Wat een kleuter die Manziel. Krijgt miljoenen en dan toch dom feesten en middelvingertje naar andere spelers.
    Toch grote kans dat hij in september zijn eerste wedstrijden gaat spelen. Hoop dat hij het goed gaat doen want de Browns verdienen een goed seizoen.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen