NFL Update: ‘Manning speelt al sinds december met blessure’

Door

San Diego Chargers v Denver Broncos

Wat is er aan de hand met Peyton Manning? De topquarterback kan al sinds december niet meer op hoog niveau presteren en ligt zo mee aan de basis van het neergaande spelpeil bij de Denver Broncos. Voorlopig dieptepunt van deze neerwaartse trend was de nederlaag zondag tegen de Indianapolis Colts. NFL Network journalist Albert Breer gaf maandag op Twitter een mogelijke verklaring: Manning zou al sinds december met een blessure aan zijn dijbeen gespeeld hebben.

De 38-jarige quarterback liet in december slechts 77 van zijn 121 passes aankomen en haalde zo amper 990 yards en drie touchdowns binnen voor de Broncos. Daarbovenop kwamen zes interceptions en de uitschakeling in de eerste play-off match, waarin hij ook slechts 56 procent van zijn passes kon vervolmaken. Manning wil de blessure echter niet gebruiken als excuus en dat siert hem wel. Benieuwd of we hem volgend jaar nog terugzien.

Richardson van toptalent naar vierde keuze…

Trent Richardson, running back bij de Indianapolis Colts, was afgelopen zondag inactive en dat zonder dat hij geblesseerd was. Hij werd vervangen door de vrij onervaren Michael Hill die net (opnieuw) aangetrokken werd. Coach Chuck Pagano vertelde de lokale pers gisteren de reden voor deze beslissing. “Michael Hill was een special teams speler en Trent heeft hier geen ervaring mee. Hij heeft er een hele tijd lang alles aan gedaan om klaar te raken, maar Michael was scherper om als derde back aan de slag te gaan en bij te dragen aan special teams.”

Op zich is met deze keuze niets mis, ware het niet dat het toch vreemd is dat Richardson moet vechten voor de plek van derde back. Hij verloor eerder al de strijd om de tweede plek in de pikorde tegen Zurlon Tipton, een running back die tot voor deze play-offs nog maar tien rushing attempts achter zijn naam had staan… Benieuwd of Richardson volgend seizoen nog een plek in het roster van de Colts zal krijgen…

DeMarco Murray binnenkort op de vrije markt?

De beste rusher dit seizoen in de NFL is DeMarco Murray, maar waar ligt zijn toekomst? Komend offseason wordt Murray namelijk free agent… “Ik ben niet echt ongerust over mijn toekomst”, aldus Murray bij ESPN na de verloren wedstrijd tegen de Green Bay Packers afgelopen zondag. “Ik heb net een belangrijke wedstrijd verloren, de belangrijkste van mijn leven. Het is geen zorg momenteel. Ik ga wat relaxen met mijn familie en het even laten rusten.”

Murray is nog maar 26 en speelde dit seizoen niet minder dan 2 043 yards bij elkaar op 436 pogingen. Voor het eerst in zijn vier jarige profcarrière kon Murray dan ook fit blijven en dat leverde meteen op. Desondanks zou het kunnen dat de Cowboys Murray zullen moeten laten gaan. Jerry Jones, eigenaar van de Cowboys, zal naar alle waarschijnlijkheid namelijk vooral focussen op Dez Bryant, de wide receiver wiens contract ook afloopt in maart. Hij zal waarschijnlijk ook de franchise tag krijgen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen