NFL Update: Lions releasen Jahvid Best, Brent stopt ermee

Door

San Francisco 49ers v Detroit Lions

Running back Jahvid Best is door de Detroit Lions gereleased. Best had tijdens zijn carrière meerdere malen te kampen met hersenschuddingen. Doktoren beslisten dat het niet verstandig was als hij nog zijn wedstrijdtenue aan zou trekken.

Knockout
Tijdens zijn college career bij California kwam de talentvolle back zo onzacht in aanraking met het veld dat hij nooit meer het uniform van de Golden Bears zou dragen:

Draft
Ondanks dit abrupte einde aan zijn college career werd Best in 2010 in de eerste ronde door de Lions gekozen. Na een redelijk eerste seizoen leek Best zijn talent in 2011 pas echt goed te ontplooien. In een wedstrijd tegen de Bears kwam hij tot 163 yards. Een week later ging het tegen de 49ers echter voor de tweede keer dat seizoen mis. Een hersenschudding maakte een einde aan zijn seizoen en hoogstwaarschijnlijk ook aan zijn carrière.

Medisch verantwoord
Best zelf hoopt ooit nog terug te keren in de NFL. De 24-jarige kreeg vorig jaar de Ed Block Courage Award die wordt uitgereikt aan spelers die te kampen hebben met tegenslag. Toen liet hij zich ontvallen dat hij zou blijven proberen om door doktoren weer volledig fit verklaard te worden. Doktoren achten het echter niet medisch verantwoord voor Best om zijn geliefde sport nog te beoefenen. En met de focus die de league nu legt op veilig spel en het voorkomen van hersenschuddingen lijkt de kans klein dat dit ooit nog zal gebeuren.

Brent
Cowboys DT Josh Brent is met pensioen. de 25-jarige speler gaf aan dat hij zich gaat concentreren op zaken buiten de NFL. Van enig belang om te melden is wel dat één van die zaken buiten de NFL een rechtszaak betreft. Brent was namelijk betrokken bij het auto-ongeluk waarbij zijn teamgenoot Jerry Brown het leven liet.

Op verzoek van de moeder van Brown hadden de Cowboys Brent nog niet ontslagen, Brent houdt dus de ‘eer’ aan zichzelf. Mocht Brent schuldig verklaard worden kan hij een celstraf tegemoet zien van maximaal 20 jaar.

Foto: Getty Images.

 

 

 

 

 

 

 

 

Ook leuk om te lezen