NFL Update: Linebacker Washington jaar lang geschorst

Door

Super Bowl XLIII

De Arizona Cardinals moeten het komend seizoen doen zonder linebacker Daryl Washington. De 27-jarige verdediger wordt voor minstens een jaar geschorst wegens het overtreden van het beleid voor verboden middelen, in dit geval wegens het gebruik van marihuana. Vorig jaar werd Washington ook al voor vier wedstrijden geschorst wegens eenzelfde overtreding.

De schorsing  komt de Cardinals slecht uit, aangezien ze grote plannen hadden met Washington, die na het vertrek van Karlos Dansby een leidende rol in het linebacker-corps van Arizona. Op zoek naar een vervanger voor Washington, richten de Cardinals zich op Ernie Sims. General Manager Steve Keim gaf te kennen in een verklaring dat ‘het onbegrijpelijk is dat Daryl ons opnieuw in zo’n situatie brengt’. ”We weten allemaal wat de gevolgen zijn en daar zullen we mee om moeten gaan”, aldus Keim. ”Persoonlijk hoop ik dat deze schorsing Daryl de mogelijkheid geeft om de hulp te krijgen die hij nodig heeft om zijn leven weer op de rails te krijgen.”

Nu het toch over schorsingen gaat: ook Will Hill, safety bij de New York Giants, mag komend seizoen zes wedstrijden niet in actie komen voor de G-Men. Dit is al het derde seizoen dat Hill, drie jaar actief in de league, het beleid van de NFL op het gebruik van verboden middelen aan zijn laars lapt.

Josh Freeman weg bij de New York Giants

Zes weken nadat Josh Freeman, voormalig quarterback van de Tampa Bay Buccaneers en de Minnesota Vikings, een contract tekende bij de New York Giants, mag hij alweer op zoek naar een nieuw team. Omdat hij tijdens het trainingskamp niet in staat bleek om de offensive line goed neer te zetten en ook Eli Manning en Curtis Painter terugkeerden van blessures, werd het contract van Freeman ontbonden.

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. Yanick 6 jaar ago

    Wat ik niet kan begrijpen is dat wanneer een speler miljoenen verdient met het uitvoeren van zijn hobby, hij nog naar verboden middelen grijpt. Dit kost hem veel meer dan het de speler oplevert, maar toch doen tientallen het per jaar. De logica daarachter is er niet..

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen