NFL Update: Levende legende Dick LeBeau stopt bij Steelers

Door

Pittsburgh Steelers v New England Patriots
Na 56 seizoenen NFL – als speler en coach – lijkt het er sterk op dat Dick LeBeau op 77-jarige leeftijd met pensioen gaat. LeBeau wordt over het algemeen gezien als de grote man achter de door Pittsburgh drie bereikte Super Bowl finales in deze eeuw en was de laatste elf seizoen actief als defensiecoach bij de Steelers.

LeBeau zelf zegt nog altijd open te staan voor een functie bij een ander team, maar andere bronnen rond de Steelers weten te melden dat LeBeau van zijn oude dag gaat genieten. Als speler was LeBeau van 1959 tot 1972 actief voor de Detroit Lions en in de jaren die volgden was hij over het algmeeen defensiecoach. Slechts twee jaar probeerde hij het als hoofdcoach; van 2000-2002 bij de Cincinnati Bengals.

Brady breekt records
Met zijn 46ste postseason touchdown pass noteerde New England Patriots quarterback Tom Brady zaterdagnacht het record van Joe Montana voor de meeste in NFL play-off geschiedenis. Met nog zo’n vijf minuten op de speelklok wist Brady Brandon LaFell te vinden voor een 23-yard scoring pass en dat bleek de winnende te zijn (35-31) in de divisiewedstrijd tegen de Baltimore Ravens.

In de eerste helft ging Brady nog Denver Broncos quarterback Peyton Manning voorbij voor de meeste passing yards in postseason geschiedenis met een 15-yard touchdown pass op wide receiver Danny Amendola. Manning kan het stuivertje weer doen laten wisselen aangezien hij met de Broncos vanavond nog in actie komt tegen de Indianapolis Colts.

Johnson in de problemen
New York Jets running back Chris Johnson is afgelopen vrijdag in Orlanda, Florida, gearresteerd vanwege het openlijk dragen van een vuurwapen. Johnson stopte met zijn auto niet voor een stopbord en toen de dienstdoende agent bij hem aanklopte was op de vloer van de auto duidelijk een vuurwapen zichtbaar. Volgens Johnson heeft hij een vergunning voor het wapen en werd het potentieel moordwapen (…) pas gevonden na een doorzoeking van de auto.

Johnson heeft een frustrerend seizoen achter de rug. Het was zijn eerste jaar bij de Jets en hij noteerde career lows voor carries (155), rushing yards (663) en rushing touchdowns (één). De voormalige ster van de Tennessee Titans tekende vorig voorjar een tweejarige deal met een waarde van acht miljoen dollar.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen