NFL Update: Kluwe beschuldigt coach van anti-homo uitspraken

Door

Detroit Lions v Minnesota VikingsVoormalig Minnesota Vikings punter Chris Kluwe is al jaren een voorstander van zaken zoals het homohuwelijk en gelijke rechten voor homo’s en lesbiennes. In Nederland geen groot struikelblok meer, maar in The States nog altijd een heikel onderwerp. Kluwe beschuldigt nu zijn special-teams coach Mike Priefer van negatieve uitlatingen over homo’s en denkt ook dat de reden dat hij niet meer voor de Vikings speelt niets te maken heeft met zijn sportieve kwaliteiten.

In een onomwonden vanuit zichzelf geschreven blog laat Kluwe zijn licht schijnen over de gebeurtenissen bij de Vikings. Naast het feit dat Priefer tegenovergestelde uitlatingen deed dan Kluwe zelf kreeg de punter ook geen steun van hoofdcoach Leslie Frazier en GM Rick Spielman. Hij moest dan ook meermalen op kantoor komen zodat de twee hem duidelijk konden maken dat hij echt moest ophouden met zijn praatjes. Kluwe noemt Priefer “onverdraagzaam” en Frazier en Spielman “twee lafaards” omdat ze hem voorjaar 2013 wegstuurden na acht jaar Minnesota. De Vikings nemen de beschuldigingen serieus en gaan het onderzoeken. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Overig nieuws:

  • Jay Cutler tekende gisteren voor zeven jaar bij in Chicago. De deal heeft een totale waarde van 126 miljoen dollar waarvan 54 miljoen gegarandeerd. Het kan niet anders dan dat hoofdcoach Marc Trestman een grote rol heeft gespeeld. De quarterback ‘guru’ is dan ook dolbij met de verbintenis en het aanstaande huwelijk van zeven jaar. Het gaat Cutler uiteraard niet om het geld: “Hoeveel miljoen dollar je ook verdient, het is echt heel moeilijk dat allemaal in één mensenleven op te maken. (Vrouw) Kristin (Cavallari) zei wel dat ze daarbij wilde helpen.”
  • Er is koud weer op komst en daarom hebben de teams die dit weekend thuis spelen moeite alle kaartjes te verkopen. Dat zou dan weer dramatische gevolgen kunnen hebben voor de fans die thuis bij de haard en voor de televisie willen zitten. Wanneer een wedstrijd niet is uitverkocht dan komt de wedstrijd in de regio namelijk niet op tv. De NFL heeft de drie teams die nog kaarten hebben liggen (Packers, Colts en Bengals) ondertussen verlenging gegeven zodat het beeld hopelijk niet op zwart hoeft. De Packers hebben een vol huis sinds 1983 en de Colts verkochten 137 van hun laatste 138 wedstrijd uit. Het kan niet anders dat het weer grote invloed heeft.
  • Wes Welker heeft eindelijk wat van zich laten horen. De wide receiver van de Denver Broncos kampt met een hersenschudding en merkt dat dit een verraderlijke blessure is. De verwachting is momenteel wel dat hij weer helemaal fit is voor de divisiewedstrijd van 12 januari. Dat betekent dat hij dan een maand niet heeft gespeeld. Welker is één van de sterspelers is de krankzinnig goede aanvallende linie van Denver dit seizoen en zal niets liever willen dan over een maand de Lombardi Trophy omhoog te houden.
  • Je kon al eerder lezen dat de Tampa Bay Buccaneers Lovie Smith hebben binnengehaald als nieuwe hoofdcoach. Met de keuze voor Smith is de Bucs organisatie duidelijk bezig oude mensen weer terug te halen voor een nieuw tijdperk. Smith zou graag zien dat voormalig Vikings coach Leslie Frazier hem gaat helpen op defensief gebied als Rod Marinelli (voormalig Lions hoofdcoach en), de huidige defensive line coach van de Cowboys niet weg mag uit Dallas.
  • Ook de Houston Texans hebben een nieuwe hoofdcoach gevonden. Gisteren werd eindelijk officieel bekend dat er een deal ligt met Bill O’Brien. De voormalige aanvalscoach van de New England Patriots komt over van Penn State waar hij twee seizoen de scepter zwaaide. De aanvallend ingestelde coach heeft er nooit een geheim van gemaakt te ambiëren op een dag hoofdcoach in de NFL te zijn. Bij Penn State hielden ze dan ook al rekening met het feit dat hij niet lang in Pennsylvania zou blijven hangen.
  • Vikings linebacker Erin Henderson is woensdagnacht voor de twee maal in zes weken gearresteerd voor rijden onder invloed. Henderson weigerde een blaastest en had ook nog eens diverse drugs, waaronder marihuana bij zich. De arrestatie volgde nadat de linebacker zijn SUV tegen een aantal bomen op een parkeerplaats had geparkeerd. De kans dat Henderson nog terugkeert bij de Vikings lijkt na dit gedrag wel verkeken.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen