NFL Update: Johnny Manziel verlaat afkickkliniek

Door

johnny-manzielJohnny Manziel kan later deze maand beginnen aan zijn offseason workouts, aangezien hij gisteren de afkickkliniek waar hij sinds eind januari onder behandeling was, heeft verlaten. Officieel koos Manziel voor een verblijf in de kliniek om een “beter familielid, betere vriend en betere teamgenoot te zijn”. Wat nu precies de reden is blijft echter zeer vaag. De kliniek is gespecialiseerd in drugs- en alcoholproblematiek en de voormalige winnaar van de Heisman Trophy verbleef er uiteindelijk meer dan twee maanden.

Frisse start
Voor zowel de Browns als Manziel staat 2015 in het teken van een frisse start. Met John DeFilippo, al vijftien jaar een gewaardeerd QB coach, als nieuwe aanvalscoach en Kevin O’Connell als QB coach – hij trainde Manziel voor de 2014 draft – is alles anders en vooral nieuw. Volgens hoofdcoach Mike Pettine is football de sleutel tot een gezonde Manziel, echter kan de sport pas weer een rol spelen wanneer Manziel zijn persoonlijke leven op de rit heeft. Een basisplaats zou wel eens lastig kunnen worden met Josh McCown (ex-Buccaneers en Bears) als concurrent. De quarterback tekende een driejarig contract met een waarde van veertien miljoen dollar.

Redacteuren Sander Baarsma, Lennart Beishuizen en Mark Meijering vinden er ook wat van.

Preseason
Pas op 9 augustus komt de NFL weer in actie met de NFL Hall Of Fame Game tussen de Pittsburgh Steelers en Minnesota Vikings. Dat is over ongeveer vier maanden. Nog heel ver weg, maar het oefenschema werd eerder deze week al wel bekend gemaakt. Preseason kán interessant zijn. Als fan van een bepaald team heb je de kans om eens fijn bij te tanken en nieuwe aanwinsten en rookies te bekijken. Toch blijft het oefenen en zeggen de uitslagen vaak zeer weinig over het reguliere seizoen.

Toch maar eens kijken of er nog boeiende wedstrijden op het schema staan.

1. De meest in het oog springende wedstrijd lijkt toch die tussen de Green Bay Packers en New England Patriots. De twee troffen elkaar vorig jaar tijdens speelronde dertien in een mooie wedstrijd. Van Aaron Rodgers en Tom Brady zullen we echter weinig zien, dus je moet geïnteresseerd zijn in Jimmy Garoppolo vs. Scott Tolzien. Genoeg andere elementen natuurlijk in deze op papier topwedstrijd. Het is voor beiden de eerste oefenwedstrijd.

2. Ook in de eerste ronde treffen de Denver Broncos en Seattle Seahawks elkaar. Een rematch dus van Super Bowl XLVIII en een eerste blik op Peyton Manning, die vorig seizoen zo teleurstellend eindigde. Ook is het aardig om te kijken hoe de secondary van Seattle het zal doen zonder Byron Maxwell en/of de geblesseerde Jeremy Lane.

3. New York Jets @ New York Giants. Ook dit jaar staat ‘The Snoopy Trophy’ op het programma. Wanneer Odell Beckham speeltijd krijgt, en dat kan tijdens de derde oefenpot, is het interessant om te zien hoe hij zich houdt tegen Revis, Cromartie en de door Todd Bowles geleide defensie van Gang Green.

4. Washington Redskins @ Baltimore Ravens. Omdat het speelronde drie is zouden we wel eens veel van Joe Flacco kunnen zien tijdens deze thuiswedstrijd voor Baltimore. Hoe komt hij uit de verf na een periode onder de nieuwe aanvalscoach Marc Trestman? Robert Griffin III zou wel eens een topavond moeten hebben tegen de sterke verdediging van B’more voor een basisplaats in het reguliere seizoen.

5. Dallas Cowboys @ San Francisco 49ers. De niners proberen weer op te krabbelen onder de nieuwe coach Jim Tomsula. Hij staat onder grote druk om de succesvolle Jim Harbaugh te evenaren. Er zijn in San Francisco echter veel spelers, met name in de defensie, weggevallen. Bovendien is Frank Gore niet meer. Hoe gaan de Cowboys om met het verlies van RB DeMarco Murray? Dallas had een sterk seizoen in 2014, maar kunnen ze die lijn doortrekken? Wedstrijd staat op ’t program voor speelronde twee.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen