NFL Update: Johnny Manziel moet genoegen nemen met reserverol

Door

Cleveland Browns v Washington RedskinsJohnny Manziel zal voorlopig genoegen moeten nemen met een reserverol op de positie van quarterback bij de Cleveland Browns. Het team maakte bekend dat Brian Hoyer starter zal zijn voor de eerste reguliere competitiewedstrijd op 7 september in en tegen Pittsburgh. Manziel, vorig jaar een ster bij Texas A&M, heeft zichtbaar nog moeite met het uitvoeren van alle plays bij de Browns en lijkt nog wat onwennig. Zowel Hoyer als Manziel maakten geen geweldige indruk tijdens de eerste twee oefenwedstrijden van dit voorseizoen, waarbij Manziel voornamelijk tegen backups speelde.

Waar Manziel zijn plekje dus nog moet verdienen weet Hoyer nu in ieder geval waar hij aan toe is. Hij kan zich nu volledig concentreren op zijn taak en niet op een QB strijd voor een basisplaats. Eigenlijk geldt voor Manziel hetzelfde. Hij kan nu de focus verleggen en gaan werken aan details en leren hoe het werkt in de NFL. De ervaren Rex Grossman, die in 2006 de Chicaco Bears nog naar een plek in de Super Bowl gooide, kan daarbij mooi als mentor optreden. Wanneer de Browns komend seizoen voor het zoveelste jaar aan de verliezende hand blijken te zijn zal de discussie om Manziel op te stellen uiteraard weer gaan oplaaien. Manziel liet zich eerder deze week van zijn slechtste kant zien met een opgestoken middelvinger richting de Redskinsbank.

Jim Kelly lijkt schoon
Doktoren die Hall of Fame quarterback Jim Kelly behandelen voor sinuskanker (een uiterst zeldzame vorm dat voorkomt in de neusholte) menen dat de (voormalige) held van de Buffalo Bills ‘schoon’ is. Er moet nog wel besloten worden of verdere behandeling nodig is, nadat Kelly als diverse chemo’s onderging. In de zomer van 2013 werd de oud-quarterback geopereerd, maar een paar maanden geleden vonden de doktoren toch weer sporen van kanker. Kelly was laatst nog te zien tijdens de Pro Football Hall of Fame ceremonie in Canton, Ohio. Hij was een legendarische quarterback voor de Buffalo Bills en leidde dat team begin jaren ’90 vier maal achterelkaar naar de Super Bowl. Dat had nog niet iemand gepresteerd en zou tot op de dag van vandaag ook niet meer voorkomen.

Houston Texans Rookie MinicampClowney verlaat training met blessure
Jadeveon Clowney heeft de training van de Houston Texans woensdag eerder verlaten dan gebruikelijk. De rookie outside linebacker meldde zich bij de medische afdeling op het trainingscomplex van de Denver Broncos, waar de Texans momenteel meetrainen. Clowney verliet het veld na een botsing met Broncos tight end Jacob Tamme. Naar verluidt is de eerste keuze van de laatste draft een paar dagen vrij. In juni onderging Clowney nog een ingreep voor een sporthernia, maar er is geen bewijs dat dit iets te maken heeft met de huidige blessure waarvan de aard onbekend is.

Atkins keer terug in Bengals defensie
Tot slot goed nieuws voor de Cincinnati Bengals. Geno Atkins zal zondag zijn opwachting maken in de uitwedstrijd tegen de Arizona Cardinals. De Pro Bowl lineman, die oktober vorig jaar tijdens een wedstrijd tegen de Miami Dolphis zijn kruisbanden afscheurde, maakt daarmee zijn rentree. Sinds deze week doet Atkins weer volop mee aan de trainingen en hij zal dus ongetwijfeld op tijd fit zijn voor het reguliere seizoen. Hij noteerde tot zijn blessure tijdens speelronde negen vorig jaar 20 tackles en zes sacks.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen