NFL Update: Jim Tomsula nieuwe head coach 49ers

Door

Super Bowl XLVII - Baltimore Ravens v San Francisco 49ers

De kogel is door de kerk bij de San Francisco 49ers: Jim Tomsula wordt de nieuwe head coach. De laatste zeven jaar was Tomsula verantwoordelijk als defensive line coach. Hiermee komt een einde aan de speurtocht van de 49ers om een opvolger te vinden voor Jim Harbaugh, die na een teleurstellend seizoen zonder play-off plek zijn biezen pakte en koos voor een avontuur bij de Michigan Wolverines.

De 49ers zijn met acht potentiële kandidaten in gesprek geweest, maar kiezen uiteindelijk toch voor een coach uit eigen gelederen. Tomsula stond één keer eerder als eindverantwoordelijke op het veld, toen hij het interim overnam van de ontslagen Mike Singletary in 2010. Die wedstrijd werd overigens met 38-7 gewonnen van de Arizona Cardinals, en de opvolger van Singletary, John Harbaugh, besloot om Tomsula ook de volgende vier seizoenen bij de ploeg te houden als assistent.

CEO Jed York zei er het volgende over: “Na een uitvoerige zoektocht naar een nieuwe head coach, en na het spreken van diverse top kandidaten, zijn we tot de beslissing gekomen dat Jim Tomsula de juiste man is voor deze rol. Jim is een geweldige mentor en leraar, iemand met integriteit en grote klasse.” Tomsula zal donderdag officieel gepresenteerd worden als nieuwe head coach, tijdens een persconferentie in Levi’s Stadium.

Bekijk hier verder het laatste nieuws omtrent de coaching carrousel.

Rex Ryan overtuigd van play-off plek voor zijn Buffalo Bills

New York Jets v Miami Dolphins

Nieuwbakken Buffalo Bills head coach Rex Ryan begon zijn eerste persconferentie zoals we van hem gewend zijn: met veel bravoure. Hij voorspelt een play-off plek voor de geplaagde Bills, die ondanks een 9-7 seizoen, zich wederom niet voor de play-offs wisten te plaatsen. En Rex gaat aan die malheur een einde maken. Of, om in de Ryan’s eerste woorden te spreken tijdens zijn eerste Bills persconferentie (al kloppend op de microfoon): “Is this thing on? Because it’s getting ready to be on!”

Ryan beloofde de Bills fans niet teleur te stellen en een einde te maken aan vijftien (!) seizoenen zonder een trip naar de play-offs. Zijn persoonlijkheid past bij een team als de Buffalo Bills, de krachtpatsers uit het verleden die liefst vier keer op rij de Super Bowl speelden, maar ook alle vier die keren de belangrijkste wedstrijd van het seizoen verloren.

De nieuwe head coach is van plan om van de Bills een plaaggeest te maken die zijn weerga niet kent. Een team waarin je het liever niet zestig minuten lang tegen op moet nemen. Het zijn krachtige woorden van een coach die à la Steve Ballmer (eigenaar van de Los Angeles Clippers) het van zijn persoonlijkheid en bravoure moet hebben. En hopelijk kan hij dat gevoel van trots en zelfvertrouwen overbrengen op zijn nieuwe team.

De laatste vier seizoenen wisten de New York Jets onder zijn leiding de play-offs niet te behalen.

Colts’ linebacker Josh McNary aangeklaagd voor verkrachting

Indianapolis Colts v Kansas City Chiefs

Door de zinderende play-offs was het even rustig rondom de vele schandalen binnen de NFL, maar vandaag werd bekend dat Josh McNary, back-up linebacker bij de Indianapolis Colts is aangeklaagd wegens verkrachting. Het incident zou plaats hebben gevonden op 1 december 2014. Middels een verklaring van zijn advocaat heeft McNary laten weten dat de beschuldigingen onjuist zijn en dat hij zich woensdagavond j.l. op een rustige en respectvolle manier gemeld heeft bij de wetsdienaars.

Volgens twee politie agenten zou een 29-jarige vrouw zich bij hen gemeld hebben dat ze door een nog onbekende man verkracht zou zijn. Later zou blijken dat het om McNary zou gaan. Dit naar aanleiding van een mobiele telefoon die de vrouw mee had genomen uit het huis van haar belager. Tijdens het bekijken van foto’s van eventuele verdachten waaronder McNary, kon ze niet met zekerheid zeggen wie de persoon was die haar verkracht zou hebben.

Toen de politie aan kwam kloppen bij McNary zou hij tegen hen hebben gezegd dat hij wist waarom ze waren gekomen en dat hij zelf bewijsmateriaal had verzameld waaruit zou kunnen blijken dat hij niks verkeerds gedaan heeft.

Advocaat Ed Schrager liet weten dat McNary ervan uit gaat dat het recht zal zegevieren en het gerechtelijk systeem zoals dat gehanteerd wordt in Amerika hem al het vertrouwen geeft op een goede afloop van de zaak. Rechten en waarden die McNary zelf hoog in het vaandel heeft staan, gezien zijn tijd als luitenant in het Amerikaanse leger.

Foto’s: Getty Images

 

Ook leuk om te lezen