NFL Update: Jerry Rice Jr. tekent bij Redskins

Door

NFL Update Rice

Jerry Rice Jr. heeft onderdak gevonden in de NFL. De zoon van oud-speler Jerry Rice, door velen gezien als de beste wide receiver aller tijden, tekende een contract bij de Washington Redskins. Financiële details over de deal werden niet bekend gemaakt.

Wide receiver Jerry Rice Jr. was een free agent, nadat hij niet werd gedraft tijdens de afgelopen NFL Draft. De afgelopen maanden nam hij deel aan rookie minicamp op try-outbasis bij de Baltimore Ravens en San Francisco 49ers. Een familiedroom zou uitkomen mocht hij tekenen bij de 49ers, want zijn vader maakte voornamelijk furore in San Francisco. Maar beide teams boden hem geen contract aan.

De 22-jarige Rice Jr. speelde in college voor de UCLA Bruins en voor de UNLV Rebels, waar hij op de posities van wide receiver, defensive back en kick returner speelde. De komende tijd moet hij een plek zien te veroveren bij de 53-man roster van de Redskins.

Ander kort nieuws:

* Twee weken geleden moest de first overall pick Jadeveon Clowney verrassend onder het mes voor een sporthernia. Nu blijkt dat de linebacker al veel langer last heeft van deze blessure. Tijdens de finaleweken in South Carolina dacht Clowney dat hij een liesblessure had, waarmee hij wel verder kon spelen. Maar al die tijd zat een sporthernia hem dwars. Dit verklaart enigszins waarom zijn spel in die periode verslechterde en er werd getwijfeld aan zijn arbeidsethos.

* Iedereen heeft wel een mening over rookie Johnny Manziel. Slechts weinigen hebben de status om het commentaar serieus te nemen. Maar afgelopen week spraken drie Hall of Famers zich uit over Manziel waar de jonge quarterback wel naar zou moeten luisteren: RB Emmitt Smith, QB Joe Montana en QB Warren Moon. Hun advies kwam eigenlijk op hetzelfde neer: Johnny, richt je op zaken op het veld en niet naast het veld.

* Adrian Peterson wil niets horen over de gedevalueerde positie van de running back. De lopers verdienen steeds minder (gemiddeld maar iets meer dan kickers!) en er is geen enkele running back in de eerste ronde van de NFL Draft gekozen. Volgens Peterson ligt dit meer aan het talent van RB’s dan aan de positie. ‘Er is geen must have guy uit de college gekomen. Wanneer zich een type Marshawn Lynch aandient, dan wil je hem absoluut binnenhalen.’

En omdat het football-seizoen van SportAmerika wel mag beginnen, een voorproefje van Peterson op de training van afgelopen week met een camera op zijn helm.

Ook leuk om te lezen