NFL Update: ‘Jameis Winston, Mike Pouncey en Aaron Hernandez’

Door

Idaho v Florida State

Jameis Winston maakte furore bij de Florida State Seminols. Als freshman won hij de Heisman Trophy en in zijn sophomore-season leidde hij zijn equipe bijna weer naar de seizoensfinale. Dat hij met zijn kwaliteiten in de NFL uit kan groeien tot één van de beste QB’s staat dan ook niet ter discussie. Zijn karakter kan echter wel een probleem voor succes zijn.

Volgens Winston’s advocaat, David Cornwell, is het supertalent buiten het veld nog niet klaar voor een leven als professional. Dat verkondigde Cornwell gisteren tijdens het Villanova Sports Symposium: “Hij is klaar om een NFL-speler op het veld te zijn, maar hij is nog niet klaar om een NFL-speler buiten het veld te zijn.”

Hij voegde daar ook aan toe dat zijn client zeker niet onvoorbereid voor het leven binnen de NFL is, maar dat hij nog wel stappen op het gebied van ‘volwassen worden’ moet maken. Een taak waar Jameis’ omgeving ook bij moet helpen, aldus de advocaat: “We moeten hem ondersteunen hem te laten groeien en ontplooien als een man en dat wordt geen makkelijke taak.”

Wellicht dat hij wat spijt van zijn uitspraken had, want Cornwell gebruikte het Twitter-medium om nog een boodschap aan de football wereld te verkondigen: “Ik durf te wedden dat Jameis er meer klaar voor is dan de meeste.”

Volgens de advocaat is de speler zelf ontzettend bewust van zichzelf en was het ook zijn idee om een ontmoeting met Roger Goodell (NFL Commissioner) op de agenda te zetten. Dit naar aanleiding van de uitspraak van Winston om op Draft Day waarschijnlijk gewoon thuis te blijven in plaats van act-de-presance te geven op het grootse evenement zelf. Goodell gaf daarin aan er geen moeite mee te hebben als de de top-pick niet op het live podium verschijnt. Winston prefereert om nog wat extra tijd met zijn familie door te brengen.

Jameis Winston kwam in het (recente) verleden meerdere malen negatief in het nieuws, onder andere voor diefstal, aanranding en seksuele intimidatie. Ook dat klopt niet helemaal volgens Cornwell die aangaf dat de sportjournalistiek wat hem betreft ‘dood’ is.

David Cornwell heeft de belangen van zijn client altijd verdedigd en stond altijd vooraan in de rij om welke kritiek dan ook op Winston van de tafel te vegen. Des te interessanter dat juist hij met een statement komt dat Winston nog niet helemaal klaar is voor de NFL.

Mike Pouncey tekent nieuw contract bij de Dolphins

Center Mike Pouncey gaat snel een nieuwe, vijf-jarige verbintenis ondertekenen bij de Miami Dolphins. Het contract heeft een waarde van meer dan vijftig miljoen dollar, waarvan twintig miljoen gegarandeerd. Daarmee wordt hij de beste betaalde center in de NFL.

Met het nieuwe contract gaat Mike meer verdienen dan zijn broer Maurkice, die vorig offseason een contract voor vijf jaar met een waarde van 44 miljoen dollar ondertekende bij de Pittsburgh Steelers.

Mike Pouncey is een belangrijke speler voor de O-line van de Dolphins. Mede door zijn revalidatie van een heup-blessure, speelde Pouncey het afgelopen seizoen als right guard.

Jury komt nog niet tot een besluit in zaak Hernandez

Na vier dagen van beraad kon de jury die een beslissing moet nemen over het lot van voormalig grootverdiener en New England Patriot, Aaron Hernandez niet tot een besluit komen. Maandag gaat de jury verder met deze moedige taak.

De twaalf juryleden hebben tot nu toe twintig uur beraad gehad in de zaak tegen Aaron Hernandez, die terecht staat voor de moord op Odin Lloyd, de vriend van de zus van de verloofde van Hernandez. Lloyd werd in 2013 dood aangetroffen in een industrieel park, nabij de woning van Hernandez. Lloyd was ten tijde van zijn moord samen met Hernandez en nog twee personen. Onlangs gaf een advocaat van Hernandez toe dat zijn client bij de moord aanwezig was, maar dat hij zelf de trekker niet over heeft gehaald.

Superior Court rechter Susan Garsh stuurde de twaalf juryleden vrijdag naar huis en vroeg ze om maandag hun taak verder op te pakken.

Hernandez zelf was enkel aan het begin en eind van de dag aanwezig in de rechtszaal. Met achter hem zijn verloofde Shayanna Jenkins. Haar zus Shaneah – de vriendin van Lloyd – zat aan de andere kant van de gang, samen met Lloyd’s familie.

Buiten de moordaanklacht, buigt de jury zich ook over berechting op het vlak van het illegaal bezitten van een .45 kaliber wapen en het bezit van .22 kaliber munitie. Lloyd werd doodgeschoten met een .45 kaliber wapen, terwijl in de kelder van Hernandez’ huis .22 kaliber munitie is aangetroffen.

De jury moet unaniem zijn in hun beslissing. Betreft de moordaanklacht dienen ze tot een besluit te komen of het om 1st of 2nd degree murder gaat. Voor het laatste geval staat levenslang met kans op een voorwaardelijke vrijlating na vijftien jaar. In het eerste geval is een voorwaardelijke vrijlating niet mogelijk.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen