NFL Update: Hoe Tom Brady bijna een Jet werd

Door

Brady

Met de 179e pick in de 2000 NFL Draft kozen de New York Jets voor defensive back Tony Scott. Volgens een bron die in de kamer was waar de Jets de draft keuzes maakten, hadden de afgelopen jaren in de NFL heel anders af kunnen lopen. Een van de meest ervaren scouts van de Jets was namelijk overtuigd van Tom Brady, de trage quarterback van de Michigan Wolverines die net de Orange Bowl had gewonnen tegen Alabama. De Jets hadden met de achttiende pick van de draft echter al voor Chad Pennington gekozen, en dus vond Bill Parcells het niet nodig om Brady te draften. Wat had de AFC North anders kunnen lopen als dit wel gebeurd was.

Bill Parcells was donderdag snel om de geruchten te ontkrachten. Tijdens zijn wekelijkse stukje op ‘The Michael Kay Show’ liet hij weten dat hij zich wel herinnerd had als scout Jesse Kaye zo’n sterke mening had in het draften van Tom Brady.

I can tell you I have absolutely no recollection of (Brady’s name being said),” Parcells said, via NJ.com. “And, you know, some of these scouts, now that Brady has been a monumental success, they revisit their opinion. Don’t forget, there were 198 (picks) past him. He was the 199th pick, correct? … So I don’t even remember ever hearing his name from anyone in the Jets’ organization.

Chad Pennington is achteraf ook een logische keuze geweest. Hij heeft nog steeds het beste ‘career passing percentage’ ooit in de NFL en werd in 2008 tweede in de NFL MVP race achter Peyton Manning, al was hij toen al bij de Miami Dolphins. Hij speelde in totaal 74 wedstrijden voor de Jets, waarvan vijf in de play-offs.

Andere headlines:

  • De Arizona Cardinals en quarterback Carson Palmer zijn begonnen om te praten over contractverlenging. De Cardinals zijn 12-6 met Palmer achter de center.
  • Er bestaat nog steeds een kans dat Jimmy Graham deel op het veld staat zondag tegen de Detroit Lions. De tight end van de New Orleans Saints trainde gister weer mee met het team en de trainers zijn optimisch over zijn herstel.
  • Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen