NFL Update: Hernandez vecht in de gevangenis, Arizona bang voor kwijtraken Super Bowl

Door

 

Aaron Hernandez Court Appearance

 

Aaron Hernandez lijkt zijn eigen zaak geen goed te doen. De voormalig tight-end van de New England Patriots  is betrokken geweest bij een vechtpartij in de gevangenis. Hier wordt hij vastgehouden in afwachting van zijn proces inzake de moord op Odin Lloyd, die een relatie had met de zus van Hernandez’ verloofde.

Hoewel weinig details naar buiten zijn gekomen werd wel bekend dat de 24 jarige Hernandez in aanvaring kwam met een celgenoot en dat hij nu apart van de overige gevangenen wordt opgesloten.

Super Bowl 2015 wellicht niet in Arizona

Het organiserend comité van Super Bowl XLIX maakt zich zorgen over de anti-homo wet die recent is aangenomen door de overheid van Arizona. Deze wet maakt het mogelijk dat bedrijven diensten weigeren aan zogenaamde LGBT’s (Lesbians, Gays, Biseksuals & Transgenders) op basis van religie.

Het comité, dat in 2011 de organisatie van de Super Bowl 2015 kreeg toegewezen, is bang dat de wet de NFL kan bewegen om het evenement ergens anders te laten plaatsvinden, iets wat de staat veel geld kan kosten. Hierom hebben zij bij de gouverneur van de staat, Jan Brewer, erop aangedrongen een veto uit te spreken over de wet.

De NFL zelf heeft gemeld dat zij ‘de zaak op de voet volgen’, maar willen nog niet kwijt wat het eventueel van kracht worden van de wet voor gevolgen zou hebben. Wel melden zij dat hun beleid tolerantie voorstaat en discriminatie wil tegengaan.

Eerder, in 1990, werd de Super Bowl ook al verplaatst vanuit Arizona. Toen gebeurde dit omdat de staat weigerde Martin Luther King day te herkennen. Op deze dag wordt de geboorte van dominee Martin Luther King herdacht en eveneens stilgestaan bij de strijd tegen rassenscheiding en discriminatie.

Foto’s: Getty Images, MotherJones.com

Ook leuk om te lezen