NFL Update: Goodell verwacht nieuw play-off systeem in 2015

Door

2014 NFL Draft

Het aankomende seizoen wordt waarschijnlijk het laatste seizoen met slechts twaalf play-off teams, zo verklaarde NFL-Commissioner Roger Goodell tegenover de aanwezige pers. De verwachting is dat tijdens de eerstvolgende owners meeting er een besluit genomen zal worden om het play-off format aan te passen waardoor er voortaan veertien teams mee mogen doen.

De voornaamste reden dat er gisteren tijdens de eigenaarsmeeting niet over gestemd is, is omdat er extra aandacht gevestigd wordt op het uitbreiden en promoten van Thursday Night Football. Verder willen Goodell en de eigenaren verder onderzoeken wat de positieve gevolgen zijn van een uitbreiding.

De meeste eigenaren zouden een uitbreiding wenselijk vinden, al is John Mara van de New York Giants wat dat betreft een uitzondering: “Ik vind het systeem prima zoals het nu is. Ik ben er altijd tegen geweest, maar de kans is groot dat het in 2015 uitgebreid zal worden, dat staat vrijwel vast.”

Steelers-eigenaar Art Rooney liet zijn mening nog in het midden: “Ik ben er niet tegen, maar het hangt er vanaf hoe alles eromheen geregeld wordt…ticketverkoop, het nieuwe schema et cetera. Daarnaast moeten we het spel niet te drastisch willen veranderen, maar dit is zeker een punt waarover een gezonde discussie moet komen.”

De volgende owners meeting is begin oktober in Detroit, als dan 24 van 32 eigenaren het plan voor een nieuw play-off systeem steunen zou het in 2015 direct toegepast kunnen worden.

Jaguars willen Bortles rustig brengen

De kans dat Blake Bortles komend seizoen zich al moet bewijzen in Jacksonville lijkt zeer klein. Gus Bradley, de hoofdcoach van de Jaguars, liet gisteren weten dat zij Bortles graag de tijd willen geven om zich aan te passen.

Jaguars-GM David Caldwell sprak na de NFL Draft ook al uit dat zijn team waarschijnlijk het seizoen gaat beginnen met Chad Henne als quarterback: “Het plan is om het seizoen in te gaan met Chad (Henne) en om hem het hele seizoen de quarterback te laten zijn.”

Bradley voegde daaraan toe: “Chad (Henne) heeft ervaring in ons systeem. We geloven volledig in de kwaliteiten van Blake (Bortles), maar het lijkt ons het beste voor alle partijen als hij komend seizoen onder de vleugels van Chad het spel leert.”

Jaguars-fans moeten nog even geduld hebben voordat zij Bortles in actie krijgen te zien.
Jaguars-fans moeten nog even geduld hebben voordat zij Bortles in actie krijgen te zien.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen