NFL Update: Geen Calvin Johnson en A.J. Green, wel Tom Brady

Door

Baltimore Ravens v Cincinnati Bengals
De liefhebbers zullen het vanavond naar alle waarschijnlijkheid moeten doen zonder twee smaakmakers in de NFL. Calvin Johnson, de ster van de Detroit Lions, ging vorige week al met een zwakke enkel het duel tegen de Buffalo Bills in en kwam er eigenlijk fysiek nog slechter uit. Hij trainde deze week niet en de kans lijkt nihil dat hij meedoet in de uitwedstrijd tegen de Minnesota Vikings, die overigens weer een beroep kunnen doen op quarterback Teddy Bridgewater. Lions RB Reggie Bush is ook een twijfelgeval, maar Joique Bell keer terug.

Green
Bengals wide receiver A.J. Green zal niet mee kunnen spelen in de thuiswedstrijd tegen de Carolina Panthers. Hij is geblesseerd aan zijn rechter grote teen. De blessure stamt al uit het eerste kwart van speelronde één. Ondanks de pijn speelde hij toen door en scoorde een beslissende (en dus winnende) touchdown tegen de Baltimore Ravens. Deze week verergerde de blessure en met ook receiver Marvin Jones op de blessurelijst zal er veel druk komen te liggen op Mohamed Sanu.

Brady
De New England Patriots hebben een behoorlijke lijst aan blessures, en daar stond deze week ook quarterback Tom Brady op. De verwachting is dat hij, ondanks een enkelkwetsuur, wel kan spelen. Mocht hij in de problemen komen, dan staat er maar één andere quarterback op het rooster: rookie Jimmy Garoppolo. Hij speelde een kwart tegen de Chiefs, toen de wedstrijd voor de Patriots al verloren was, en gooide zowaar een touchdown op Rob Gronkowski.

Stanton
De Arizona Cardinals kunnen in de thuiswedstrijd tegen de Washington Redskins waarschijnlijk een beroep doen op quarterback Drew Stanton die succesvol het protocol rond de hersenschudding afronde. De teams zijn tegenwoordig erg voorzichtig met dit soort blessures, dus het is niet uitgesloten dat rookie quarterback Logan Thomas (gedeeltelijk) speelt.

Moreno
Hoewel Knowshon Moreno weinig kon trainen lijkt het er op dat hij terug kan keren voor de Miami Dolphins. Daarmee zou hij samen met Lamar Miller wel eens een prima running aanval kunnen neerzetten tegen de Green Bay Packers, die qua statistieken de slechtste run defense van de league hebben.

Kort nieuws:
Chargers RB Donald Brown (hersenschudding) heeft deze week niet kunnen trainen. Zijn gemis telt echter iets minder zwaar in een uitwedstrijd tegen de Oakland Raiders, die een vreselijk slecht seizoen spelen.

De Tennessee Titans blijven sukkelen met QB Jake Locker (duim) en RB Shonn Greene (hamstring). Voor rookie running back Bishop Sankey is dus de tijd gekomen om op te staan en de Titans naar een overwinning op divisiegenoot Jacksonville te rennen.

Over Jacksonville gesproken. RB Toby Gerhart kon deze week maar weinig trainen en zal niet spelen. Wanneer je Fantasy Football speelt zou rookie Storm Johnson wel eens een stiekem wapen kunnen zijn op de positie van Flex. Niet doorvertellen.

Lees ook de previews over onze Match of the Day en de ‘zeven-uur-wedstrijden’.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen