NFL Update: Free Agency Madness

Door

Buffalo Bills v New England Patriots

Het is gekkenhuis in de NFL. Nu de free agency onderweg is vliegen de nieuwe contracten over tafel. We brachten gisteravond al een samenvatting van alle feiten en geruchten. Vanochtend werd bekend dat Jonathan Martin, om wie dit jaar zoveel te doen was, werd geruild naar de San Francisco 49ers. Toch zijn we er nog niet. Hieronder een update van alles wat sinds die tijd gebeurd is in de NFL.

Talib naar de Broncos

Voormalig New England Patriot Aqib Talib vertrekt naar de Denver Broncos. De cornerback tekent voor zes jaar en 26 miljoen dollar. Afgelopen seizoen verdiende Talib zijn eerste selectie in de Pro Bowl en werd door de Patriots vaak gebruikt tegen de sterkste aanvallers.

Talib raakte in de wedstrijd om het kampioenschap in de AFC van afgelopen jaar nog geblesseerd door een harde hit van Bronco Wes Welker

 

DeMarcus Ware weg bij de Cowboys

Dat de Cowboys salarisproblemen hebben was al bekend. Nu is ook DeMarcus Ware kind van de rekening geworden. Dallas bespaart zonder Ware 7,4 miljoen dollar waardoor ze onder het salarisplafond uitkomen. Dit levert hen echter wel nog meer problemen op in de verdediging. Ware was de beste pass rusher die de Cowboys in dienst hadden en zullen zo nog meer moeite krijgen het de quarterback van de tegenstander lastig te maken.

Ware noteerde 117 sacks in de negen seizoenen dat hij bij de Cowboys speelde en kwam tussen 2006 en 2012 jaarlijks in de Pro Bowl uit. Ware beraadt zich nog waar hij heen gaan, maar de Denver Broncos lijken een goede kandidaat.

 

New Orleans Saints tekenen Jairus Byrd

Safety Jairus Byrd vertrekt naar de Saints. De voormalig Buffalo Bill tekent voor zes jaar en 54 miljoen dollar bij het team uit New Orleans. De drievoudig Pro Bowler baarde opzien door in zijn eerste jaar in de NFL negen interceptions te noteren.

In 2013 gebruikten de Bills nog hun franchise tag op Byrd, die voorkomt dat een speler een unrestricted free agent wordt. Nadat zij het niet eens werden over een contract voor langere tijd kon Byrd dit jaar alsnog de vrije markt op en koos voor de Saints.

Julius Peppers vertrekt bij de Chicago Bears

De Chicago Bears hebben het contract van Julius Peppers ontbonden. De achtvoudig Pro Bowler werd te duur om te behouden gezien zijn salaris van bijna 14 miljoen dollar. Peppers was een van de leiders van de defensie van de Bears en de afgelopen jaren deden zij verwoede pogingen hem te behouden. In 2010 tekende Peppers een contract van 84 miljoen dollar die in de jaren erna diverse malen opnieuw werd ingericht.

De laatste keer dat dit gebeurde was in 2013, waarna de druk op het salarisplafond dit jaar te groot werd om de defensive end te kunnen behouden. Peppers verdiende in vier jaar dienst bij Chicago 53,5 miljoen dollar. Door zijn vertrek besparen de Bears 14 miljoen dollar in 2014 en ruim 16 miljoen dollar in 2015.

Overig nieuws

– Alterraun Verner heeft een vierjarig contract getekend bij de Buccaneers. De cornerback was afgelopen jaar de enige speler van de Tennessee Titans die mocht uitkomen in de Pro Bowl. Verner werd in 2010 in de vierde ronde gedraft.

– Offensive Tackle Austin Howard vertrekt van de Jets naar de Raiders. Het team uit Oakland en Howard gingen akkoord over een contract voor vijf jaar en 15 miljoen dollar gegarandeerd.

– De Cleveland Brown hebben een akkoord bereikt linebacker Karlos Dansby. Dansby komt over van de Arizona Cardinals en tekent een contract voor vier jaar en 14 miljoen dollar gegarandeerd.

– Earl Mitchell tekent bij de Miami Dolphins. De defensive tackle mag voor vier jaar en 9 miljoen dollar in de zon van Miami verblijven.

 

Foto: Getty Images

 

 

 

 

 

 

Ook leuk om te lezen