NFL Update: Franchise tag voor Bryant, Chiefs schrappen receivers

Door

Wild Card Playoffs - Detroit Lions v Dallas Cowboys

Zoals we al eerder meldden, zit Dallas Cowboys-eigenaar Jerry Jones in een lastige situatie om zoveel mogelijk bepalende spelers bij zijn sterrenensemble te houden. Maar nu DeMarco Murray nog steeds geen nieuw contract heeft geaccepteerd, lijkt het erop dat van twee smaakmakers alleen Dez Bryant na de zomer nog in Dallas speelt.

Murray eist, als beste free agent running back dit voorjaar, een sterk verbeterd contract en daar willen de Cowboys voorlopig nog niet aan. Vandaar dat de voorkeur uitgaat naar Bryant, die dit seizoen goed was voor 1320 yards en 16 touchdowns.

De beste receiver van de Cowboys krijgt de franchise tag toebedeeld, waardoor zijn verblijf met een jaar wordt verlengd. Het lijkt voorlopig de enige overgebleven optie voor Jones en de Cowboys, aangezien onderhandelingen over een nieuw meerjarig contract maar niet van de grond willen komen en de free agent periode (10 maart) steeds dichterbij komt.

Dez Bryant heeft natuurlijk nog zijn eigen mening over het feit dat de Cowboys weigeren om hem flink te betalen:

Kansas City Chiefs laten wide receivers gaan.

De Kansas City Chiefs hadden afgelopen seizoen door de lucht bijzonder weinig in te brengen. Alle wide receivers van de Chiefs presteerden, op z’n zachtst gezegd, ver onder de maat en konden geen enkele touchdown laten noteren. Vandaar dat het roer omgaat bij de ploeg die dit seizoen als tweede eindigde in de AFC West.

Naast het feit dat tijdens de komende Draft de spelers met WR achter hun naam goed in de gaten worden gehouden, moet er ook genoeg cap space overblijven om key players te behouden. Vandaar dat receivers Donnie Avery en A.J. Jenkins hun koffers mogen pakken. De twee maakten, net als andere receivers, weinig indruk, maar worden als eerste geslachtofferd.

Het laten gaan van Avery en Jenkins levert de Chiefs zo’n vijf miljoen dollar op en daar zou nog wel eens meer bij kunnen komen. Ook #1 receiver Dwayne Bowe kan zijn spullen pakken als hij zijn grote contract niet wil herstructureren.

Tillman denkt nog niet aan stoppen

Charles Tillman, cornerback van de Chicago Bears, wil pas stoppen als hij een Super Bowl heeft gewonnen. Peanut scheurde aan het begin van dit seizoen zijn triceps en kwam daardoor sinds september niet meer in actie. Nu hij op de weg terug is, liet hij weten nog steeds hongerig te zijn om een Super Bowl te winnen.

De 33-jarige cornerback is een free agent en om zijn droom uit te laten komen, wil hij graag de overstap maken naar een team dat wel in staat is om een Super Bowl kan winnen. Het wijst er daarom ook op dat Tillman, na een periode van twaalf jaar, Chicago achter zich zal laten.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen