NFL Update: Flinke schorsing voor Aldon Smith

Door

Green Bay Packers v San Francisco 49ers

Aldon Smith moet opnieuw een deel van het NFL seizoen missen, en weer als het gevolg van een schorsing. Vanwege zijn meerdere fouten buiten het veld om en het overtreden van het beleid van de NFL op het gebied van verboden middelen, mag de 24-jarige linebacker negen wedstrijden niet in actie komen voor de San Francisco 49ers.

De San Francisco 49ers zijn het gedrag van de 24-jarige Smith nu wel zat, en houden zich dan ook al bezig met een toekomst waarin Smith geen rol meer speelt voor de Niners. General Manager van de Niners, Trent Baalke, zei in een verklaring al rekening te hebben gehouden met de schorsing voor de getalenteerde Smith.

”Onze organisatie wist dat deze beslissing ging komen en daar hebben we als team rekening mee gehouden. Aldon heeft verantwoordelijkheid genomen voor zijn acties en heeft voortdurende groei laten zien als persoon en als speler. We gaan door met hem steunen, maar het wordt tijd om dit achter ons te laten en vooruit te kijken naar het komende seizoen.”

Het is zeker niet de eerste keer dat Aldon Smith in de problemen zit. De 24-jarige linebacker heeft, sinds hij werd gedraft in 2011, helaas een ‘indrukwekkende’ reputatie opgebouwd als probleemgeval. In 2013 miste hij vijf wedstrijden nadat hij was aangehouden voor rijden onder invloed en zich liet opnemen in een afkickkliniek. Eerder dit jaar zorgde hij nog voor een chaos op een vliegveld in Los Angeles en Smith werd in juli opnieuw gestraft na aangehouden te zijn met verboden wapens op zak.

Bijltjesdag in de NFL

De deadline (zaterdag 20:00 Nederlandse tijd) voor de 32 NFL teams om hun selecties te snoeien tot de 53 mensen nadert. Nog niet ieder team heeft de alle benodigde cuts gemaakt, maar enkele bekende namen konden gisteren vertrekken.

De Cincinnati Bengals namen afscheid van running back BenJarvus Green-Ellis, terwijl de Seattle Seahawks back-up quarterback Terrelle Pryor lieten gaan. De Buffalo Bills lieten ook een quarterback gaan, Jordan Palmer, die recent nog was opgepikt bij de Chicago Bears. Daarentegen werd wel meteen een nieuwe vervanger aangetrokken, namelijk Kyle Orton (Dallas Cowboys).

Voor de Nederlander Geraldo Boldewijn is er nog altijd hoop om een plek te veroveren bij de Atlanta Falcons, waar onder andere Donte Rumph, bekend van Hard Knocks als Cupcake, en veteraan linebacker Pat Angerer konden vertrekken.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen