NFL Update: Fitzpatrick wordt de starter in Houston

Door

Arizona Cardinals v Tennessee Titans

Bill O’Brien, de nieuwe hoofdcoach van de Houston Texans, heeft al vroeg in de voorbereiding zijn keuze gemaakt over wie er de starting quarterback voor de Houston Texans wordt: Ryan Fitzpatrick. In de voorbereiding ging het tussen Fitzpatrick, Case Keenum, T.J. Yates en rookie Tom Savage.

“Hij verdiende het, hij verdiende het met zijn precisie en zijn harde werk”, aldus O’Brien. Fitzpatrick werd afgelopen transfervrij aangetrokken vlak voordat Matt Schaub naar de Oakland Raiders werd geruild. De 31-jarige quarterback heeft veel ervaring en speelde vorig jaar elf wedstrijden voor de Tennessee Titans en daarvoor was hij drie jaar de starter bij de Buffalo Bills.

Ondertussen werd het contract van T.J. Yates verbroken. In 2011 was hij als rookie de eerste quarterback die een play-off wedstrijd won voor de Texans, hij nam destijds de honneurs waar voor de geblesseerde Matt Schaub en Matt Leinart. Vorig jaar begon hij het seizoen als back-up voor Schaub maar verloor deze plek snel aan rookie Case Keenum. Overigens is Ryan Fitzpatrick geen ervaren man in de play-offs, ondanks 77 starts heeft hij nooit een wedstrijd in de play-offs gespeeld. Van alle actieve quarterbacks komt alleen Jason Campbell (79 wedstrijden) aan een hoger aantal.

Kiwanuka vindt NFL-contracten oneerlijk

Afgelopen offseason nam Mathias Kiwanuka genoegen met een salarisverlaging die hij moest nemen van zijn werkgever, de New York Giants. Hiermee ging hij van 4,3 miljoen naar 1,5 miljoen dollar aan salaris voor aankomend seizoen en Kiwanuka is hier niet over te spreken. Hij vindt het oneerlijk dat teams heel gemakkelijk van spelers af kunnen komen.

“Het is iets dat voor ons, de spelers, is besloten in onze CAO, maar de enige optie die je hebt in een situatie als deze is om weg te blijven bij het team uit protest. Ik vind dat ze ons anders allemaal contracten voor één jaar moeten geven, en geen langdurige contracten waar het team op elk willekeurig moment uit kan stappen terwijl de andere partij geen andere keuze heeft dan het te accepteren.”

Kiwanuka pleit zelf voor contracten zoals die in de MLB tot stand komen en waar teams nooit zomaar onder contracten uit kunnen komen. Ondanks dat hij kwaad was over de gang van zaken accepteerde hij zijn nieuwe salaris wel omdat hij net een kind had gekregen, maar voegde eraan toe dat het niet eerlijk is hoe vaak teams aan hun spelers vragen om tegen een lagere vergoeding te spelen dan vooraf is afgesproken.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen