NFL Update: Favre praat over gevaren football, Hardy schuldig bevonden

Door

Journey And Rascal Flatts Headline The Super Bowl XLVII CMT Crossroads Concert

De laatste jaren is het American Football steeds vaker in opspraak gekomen vanwege ernstige blessures – met name hoofdblessures – die atleten tot na hun loopbaan serieuze problemen bezorgen. Ook Brett Favre realiseert zich hoe gevaarlijk de sport is die hij jarenlang heeft beoefend en zou zijn kinderen dan ook niet graag football laten spelen.

“Het is nu eenmaal een gewelddadige sport,” zo zegt Favre tegenover WDAM, een radiostation uit Mississippi. Favre vervolgt: “Daarnaast zou mijn zoon onder hele grote druk moeten presteren omdat zijn vader een succesvolle speler was. Maar belangrijker is het gewelddadige aspect, het risico is groot en ik weet niet of ik hem daardoor wel football zou laten spelen.”

De uitspraken zijn opvallend omdat Favre na zijn carrière direct coach werd van een high school-football team. Overigens heeft Favre momenteel geen zoon en waren zijn uitspraken hypothetisch bedoeld.

Hardy schuldig bevonden

Greg Hardy, defensive end van de Carolina Panthers, is vandaag schuldig bevonden voor het mishandelen en bedreigen van zijn ex-vriendin. Op 13 mei werd Hardy gearresteerd in zijn eigen appartement nadat een buurvrouw de politie had gebeld.

Hardy beweert dat hij onschuldig is en zegt dat zijn ex-vriendin zichzelf heeft verwond en dat ze doorsloeg nadat ze teveel had gedronken en daarnaast ook cocaïne had gebruikt (het cocaïne gebruik is bevestigd door de advocaat van Hardy’s ex). Volgens zijn ex-vriendin zou Hardy juist verantwoordelijk zijn geweest voor alle verwondingen en bedreigde hij haar vlak voor zijn arrestatie met de dood.

Hardy krijgt een voorwaardelijke straf van achttien maanden maar is direct in beroep gegaan tegen de uitspraak. Ondertussen is het maar de vraag wanneer de Panthers het contract van Hardy gaan openbreken (eerder dit offseason kreeg hij een franchise tag).

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen