NFL Update: Falcons-linebacker Weatherspoon scheurt achillespees af

Door

Divisional Playoffs - Green Bay Packers v Atlanta Falcons

Slecht nieuws voor de Atlanta Falcons, nog voordat het seizoen is begonnen is bekend geworden dat de ervaren linebacker Sean Weatherspoon het aankomende seizoen niet in actie zal komen nadat hij tijdens de training zijn achillespees afscheurde.

Weatherspoon speelt al sinds 2010 voor de Falcons toen hij als first-round pick uit Missouri werd gekozen. Afgelopen seizoen, toen de Falcons een dramatisch seizoen doormaakte en 4-12 eindigde, mistte Weatherspoon ook negen wedstrijden vanwege blessureleed maar tijdens drie van de vier overwinningen speelde de linebacker wel mee.

Voor de Falcons is het een gemis, want met het wegvallen van Weatherspoon blijft er een akelig jonge linebackergroep over. Vorig seizoen werden de undrafted rookies Paul Worrilow en Joplo Bartu al voor de leeuwen gegooid en in de afgelopen draft werden er maar liefst vier linebackers gekozen om de defensie te helpen. Daarmee is de groep linebackers waarmee in 2012 nog de NFC Championship Game werd gehaald nu volledig verdwenen: Stephen Nicholas’ contract werd in 2013 ontbonden, Akeem Dent verloor na een dramatisch begin in 2013 zijn plek aan rookie Paul Worrilow terwijl Weatherspoon nu dus de rest van het seizoen aan de zijlijn zal blijven.

Newton en Dalton kijken naar contract Kaepernick

Afgelopen week tekende Colin Kaeperick een contractverlening bij de San Francisco 49ers. Het was een contract dat ondanks de hoge cijfers, erg teamvriendelijk was. Zo lag het tekengeld redelijk laag, en bevat het clausules die de 49ers in staat stelt om per jaar te kijken of ze door willen gaan met Kaepernick, of dat ze tegen weinig onkosten van hem af willen.

Twee quarterbacks uit Kaepernicks draftclass, Andy Dalton en Cam Newton, zullen ongetwijfeld het contract van Kaepernick als kapstok gebruiken voor hun eigen contractonderhandelingen.

Andy Dalton reageerde positief en zei dat hij totaal geen problemen zou hebben met een contract vol clausules: “Je moet in jezelf geloven dat je het contract kan waarmaken, en dat je het geld waard bent. Dus ik sta er hetzelfde in als hem, ik vertrouw altijd op alles wat ik doe.” De Bengals willen naar verluidt het contract van Dalton graag openbreken, maar het feit dat hij al drie jaar op rij geen play-off wedstrijd heeft weten te winnen kan hem weleens geld gaan kosten tijdens de onderhandelingen.

Newton wilde niet persoonlijk reageren op het contract van Kaepernick, maar bronnen rond de Panthers gaven aan dat het voor Carolina lastig gaat worden om een soortgelijk contract aan te bieden. Newton zou volgens mensen om hem heen namelijk totaal geen interesse hebben in een clausule-gevuld contract en wilt een hoger salaris en meer tekengeld dan dat de Niners quarterback kreeg.

Sherman wil Legion of Boom op Madden cover

Afgelopen week won Richard Sherman het recht om op de cover van de nieuwste NFL-game te staan: Madden 15. In de finale versloeg hij Cam Newton, maar toch is Sherman niet helemaal tevreden: “Ik wil al vanaf het begin proberen om het Legion of Boom (Earl Thomas, Kam Chancellor en Byron Maxwell) met mij op de cover te krijgen, maar EA werkt mij tegen. Dus als mensen een petitie willen beginnen om dit voor elkaar te krijgen, jullie hebben mijn steun.”

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen