NFL Update: Eric Berry klaar met behandelingen, “Goodell is de duivel”

Door

Kansas City Chiefs v Oakland Raiders

Ruim een halfjaar geleden moest Eric Berry, safety van de Kansas City Chiefs, zijn seizoen noodgedwongen beëindigen nadat er bij hem een tumor was gevonden. Uit nader onderzoek bleek het om de Ziekte van Hodgkin te gaan, een vorm van kanker die zich rond de lymfonen bevindt. Na intensieve chemotherapie is Berry voorlopig echter klaar met zijn behandelingen, en lijkt hij gereed om toe te werken naar een comeback op het veld.

Nader onderzoek zal uit moeten wijzen hoe fit Berry momenteel is, en of hij al in staat is om terug te keren naar het trainingsveld. Volgens Evan Berry (de broer van) ging de behandeling dusdanig goed dat hij amper merkte dat zijn broer bezig was met chemotherapie. Voor de Chiefs zou de terugkeer van Berry naast een persoonlijk succes, ook een sportief succes betekenen. Berry is immers pas 26 en behoorde voor zijn ziekte tot één van de beste safeties in de NFL.

Ex-speler Joe Horn noemt Roger Goodell ‘de duivel’
Dat Roger Goodell niet populair is, dat moge inmiddels wel duidelijk zijn. Ex-speler Joe Horn, die als wide receiver furore maakte in New Orleans, was duidelijk in zijn mening en gaf tegelijkertijd advies aan rookies: “Ik hou er niet van wat Goodell doet met de NFL, hij heeft alle macht en kan hij doen wat hij wilt. Tijdens de NFL Draft weten deze nieuwe jongens niet dat zij eigenlijk de duivel aan het knuffelen zijn. Want als hij de kans krijgt om ze te grazen te nemen, dan zal hij dat doen ook. En er is niemand die daar wat aan kan doen, ik haat deze situatie.”

Dat Joe Horn het niet zo heeft op de NFL-top heeft allicht ook iets te maken met zijn eigen verleden als speler. Bij de Saints stond hij bekend als iemand die vaak op creatieve wijze zijn touchdowns vierde, en in 2003 besloot hij een keer een mobiele telefoon te verbergen in de endzone om hiermee vervolgens naar huis te bellen:

De actie kwam Horn op een boete van 30,000 dollar te staan, een boete die volgens veel mensen destijds overbodig was. Vooral gezien de reden van Horn om het telefoontje te gebruiken: “Ik wilde toen mijn zoontje bellen. Hij was pas zes jaar en hij moest maandag gewoon weer naar school dus tot zijn grote teleurstelling mocht hij niet mee. Toen ik wegging barstte hij vervolgens in huilen uit en beloofde ik hem tijdens de wedstrijd te gaan bellen.”

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen